EjendomsWatch

Højtragende boligprojekt i Aarhus møder mere modstand

Byggeplan for 300 boliger giver ballade blandt naboerne i forstaden Brabrand. De frygter kig over hækken, selvom udvikleren bag projektet allerede er gået med til at sænke byggehøjden.

Tulip-grunden ligger inden for de røde streger i Brabrand nord for jernbanen. | Foto: Jyllands-Posten

Naboer til det kommende boligbyggeri på Tulipgrunden i Brabrand er utilfredse med planer om ejendomme i fire etager lige nord for deres huse, skriver Århus Stiftstidende.

I forvejen har bygherren, projektudvikleren og entreprenørvirksomheden A. Engaard, skåret byggehøjden ned fra seks etager til maksimalt fire etager i 16 meters højde for at tilpasse projektet til en ny lokalplan. Men det er ikke nok for naboerne.

"Da Tulipgrunden i forvejen ligger 3,5 meter højere end vores huse, og Tulipgrunden desuden stiger med yderligere 3 meter, kommer de etageblokke til at ligge meget højt, og beboerne får direkte udsyn ned i vores haver. Vi vil kunne blive overvåget 24 timer i døgnet," siger Allan Johansen og Per Pedersen, to husejere på den nabovejen Dyssehøjvej, til Aarhus Stiftstidende.

Lokalplanen for Tulipgrunden er i øjeblikket i offentlig høring. Ifølge planen skal der opføres 300 nye boliger på grunden. De højeste bliver lejligheder i blokke på op til fire etager og 16 meters højde.

Boligprojekt skærer i højden efter protester

Mere fra EjendomsWatch

Casa og KPC har fået nyt fælles navn

Som led i sammenlægningen af de to tyskejede entreprenørvirksomheder Casa og KPC har det fælles selskab nu fået nyt navn. Direktør glæder sig over for EjendomsWath over, at man nu kommer op i en størrelse, hvor ”vi spiller i toppen af superligaen.”

Briefing uge 39: Et skib i høj sø

Som en god illustration af tidernes ugunst har Roof Management afværget en truende konkurs. Spørgsmålet er, hvordan sundhedstilstanden hos andre udbydere af ejendomsprojekter ser ud. Ugens overflyvning er klar.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier