EjendomsWatch

Alment boligselskab får nabokritik for byggeplaner

Rod i lokalplan giver utilfredshed med byggehøjde og usikkerhed om Varde-projekts fremtid. Formand for plan- og teknikudvalget mener, at det vil stoppe projektet, hvis man ændrer planen.

Opel-grunden, hvor Varde Bolig Administration vil opføre almene lejligheder. I baggrunden ses naboejendommen Enghavevej 1A. | Foto: Google Street View

Flere naboer er ude med riven efter Varde Kommune og lokalplansforslaget for Opel-grunden på hjørnet af Storegade og Enghavevej i Varde, skriver Jydskevestkysten. Her ønsker Varde Bolig Administration at bygge en række nye lejligheder ned til Varde Å.

I lokalplanforslaget for grunden er naboejendommen Enghavevej 1A visualiseret som næsten samme højde som det ønskede boligbyggeri på den del af Opel-grunden, som går ud mod Enghavevej. Men som det også fremgår i teksten i lokalplansforslaget, bliver byggeriet 16 meter højt - 3 meter højere end boligblokken på Enghavevej 1A.

"Der må bygges 75 centimeter højere end Enghavevej 1A. Det er det, jeg har sagt ja til. Så jeg er ikke sikker på, at det går igennem med 16 meters højde," siger Preben Friis-Hauge (V), plan- og teknikformand i Varde Kommune.

Han tvivler på, at der kommer et projekt på grunden, hvis man skærer i byggehøjden. Lokalplansforslaget er i høring til den 30. august.

Tidligere skolebygning bliver til boliger

Realdania poster millioner i udsatte boligområder

Ny investor skyder trecifret millionbeløb i Esbjerg Storcenter

Mere fra EjendomsWatch

Danica finder ny administrator af tocifret milliardportefølje

En af landets største ejendomsadministratorer, CEJ, skal fra 1. oktober overtage administrationen af Danica Ejendommes portefølje af erhvervs- og boligejendomme.”Det styrker selvtilliden i organisationen,” lyder det fra topchef. Aftalen bliver blandt CEJ’s største og overtages fra den større konkurrent Newsec. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier