EjendomsWatch

Milliardærs sydfynske havnebyggeri er endelig på plads

Den politiske polemik om Erik Skjærbæks planer for høj boligejendom i Svendborg er slut. Byggeriet forventes at stå færdig i 2018.

I 2008 solgte Erik Skjærbæk sammen med partneren Jan Struve virksomheden Svendborg Brakes til kapitalfonden Doughty Hanson for 3,4 mia. kr. | Foto: Jesper Mortensen/Polfoto

I begyndelsen af 2017 vil første spadestik blive taget i forbindelse med et højt boligbyggeri på Jessens Mole 7-9 i Svendborg, skriver Fyens Stiftstidende.

Et splittet Svendborg byråd har besluttet at godkende den omstridte lokalplan for grunden. Derfor melder Sten Klarskov, direktør for Erik Skjærbæks ejendomsselskab ES Ejendomme, at man nu vil gå i gang med at realisere projektet.

Milliardærs sydfynske havnebyggeri har nu politisk flertal bag sig

"Der kommer til at ske det, at vi satser på i august eller september at få tegnet på projektet, og når det er færdigt, er der en projekteringsperiode. Så hvis ikke, der er bump på vejen, er vi vel henne ved, at vi kan bygge i begyndelsen af 2017," siger Sten Klarskov til Fyens Stiftstidende.

Sagens kerne har især været højden og bebyggelsesprocenten på tagetagen af byggeriet. Ifølge den nu gældende lokalplan må byggeriet være 16 meter højt og tagetagen bebygget med 45 pct. Sten Klarskov ved endnu ikke om de rammevilkår vil blive fuldt ud udnyttet.

Aftalen er kommet i stand efter længere tids politiske forhandlinger. Erik Skjærbæk har tidligere luftet tanker om at trække sig fra projektet, hvis byggehøjden kun blev på 15 meter, som et flertal i Svendborg Byråd uden om borgmesteren tidligere stod fast på.

Milliardær truer med at trække sig fra havneprojekt i modvind

Erik Skjærbæk købte tidligere i år en gammel vejerbod på Jessens Mole 3A, som kommunen har haft til salg i et udbud, for 1,1 mio. kr. Opkøbet er Erik Skjærbæks fjerde i området omkring havnen i Svendborg siden april sidste år. Han har indtil videre investeret godt 22 mio. kr. i området og vil investere op imod 100 mio. kr. i det nye boligbyggeri.

Pengestærk gruppe presser milliardær i sag om sydfynsk byudvikling

Milliardær køber op i hjemby

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 25: Sommernerver

Rentestigninger og øget inflation smitter også af på ejendomsmarkedet, og i ugens løb har flere vægtige aktører i branchen forsøgt at mane til besindighed. Ingen grund til panik, endnu i hvert fald.

Medie: Nervøse investorer sår tvivl om milliardhandler

To konkrete ejendomshandler til flere milliarder risikerer ifølge mediet Insidebusiness at falde på gulvet, efter at en række danske og udenlandske investorer har gransket aktiverne og fundet prisen alt for høj i et økonomisk klima præget af usikkerhed og nervøsitet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier