EjendomsWatch

Stor søgning efter almene boliger på Bornholm

Hjemvendte bornholmere og tilflyttere er glade for at flytte i almene boliger, lyder det fra øens største almene boligselskab.

Foto: Bo42

Bornholms største almene boligselskab, Bo42, oplever en stigende interesse for at leje en bolig blandt bornholmere, som flytter hjem til øen efter nogle år på den anden side af vandet. Det er en tendens, at der er flere tilbagevendte bornholmere blandt dem, som søger en bolig hos Bo42, skriver Bornholms Tidende.

Selv om det i nogle tilfælde kan være billigere at købe en ejerbolig på Bornholm end at bo til leje, så foretrækker nogle tilflyttere ifølge Ebbe Frank, direktør i B042, som udgangspunkt den frihed, en lejebolig giver.

"Ejerboliger kan være billigere, men man er mere låst. Og hvis man overtager en ældre ejerbolig, kan der være ukendte udgifter til vedligehold. De er inkluderet i lejen hos os," siger Ebbe Frank til Bornholms Tidende.

Ca. en tredjedel af de boligsøgende hos Bo42 er tilflyttere fra andre steder end Bornholm. Af dem vurderer Ebbe Frank, at halvdelen i forvejen har en tilknytning til øen. Det er ofte par, hvor den ene stammer fra Bornholm.

Boligforening investerer trecifret millionbeløb i tidligere skole

Almene boligselskaber fusionerer

Politisk splittelse om millioner til Vollsmose

Mere fra EjendomsWatch

Fratrådt direktør modtager penge fra ombrust ejendomsfond resten af sit liv

FINGRENE I FONDSMIDLER: Advokat er sikret livsvarige udbetalinger på over 200.000 kr. årligt fra Drost Fonden, hvor han er tidligere direktør og formand. ”Et latterligt lille beløb i forhold til mit arbejde,” siger han. Erhvervsstyrelsen har bedt om en redegørelse fra fonden, der over for EjendomsWatch kalder det en ”almindelig” pensionsaftale.

Proptech oplever butikker tøve over for nye digitale løsninger

Detailbranchen bør få øjnene op for nye tech-løsninger, der kan højne serviceniveauet og øge salget i de fysiske butikker. Sådan lyder det fra Mette Hjerrild Holm, der står i spidsen for et projekt i Lyngby, der de seneste par år har forsøgt at knytte bånd mellem traditionsbundne detailbutikker og unge tech-startups.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier