EjendomsWatch

Politisk splittelse om millioner til Vollsmose

Partierne i Odense Byråd ser vidt forskelligt på at støtte en helhedsplan for det belastede kvarter yderligere.

Foto: Ritzau Scanpix/Claus Bonnerup

I Odense Byrård har Dansk Folkeparti i mange år luftet sin skepsis for en række millioninvesteringer i Vollsmose, og nu er Venstre røget med på samme vogn, skriver Fyens Stiftstidende. Det sker i forbindelse med en boligsocial helhedsplan, der skal gælde i godt fire år frem til oktober 2020 og koster 46,6 mio. kr.

Her bidrager Landsbyggefonden med langt de fleste, mens de to almene boligorganisationer, Civica og FAB, og Odense Kommune skal poste 5,8 mio. kr. hver i projektet. De penge vil Venstre og DF hellere bruge på de odenseanske skoler.

"Vi skal finde ud af, hvad der er vigtigt, og hvad der er knap så vigtigt, og her er skolerne vigtigere end endnu en Vollsmoseplan," siger Bo Libergren, politisk ordfører for Venstres gruppe i byrådet, til Fyens Stiftstidende.

De to partier står dog alene med synspunktet. Fem andre partier i byrådet enige om, at Odense med et så forholdsvist lille beløb fortsætter arbejdet i Vollsmose.

Byggebosser til beslutningstagere: Lad os nu rykke med den nye planlov

Unge ledige renoverer eget kvarter

Odense mangler familieboliger

Mere fra EjendomsWatch

Klumme: Nye finansieringsvilkår ændrer markedet for ejendomsudvikling markant

Det nuværende rentemarked og kommende krav fra Finanstilsynet vil medføre en kraftig forringelse af ejendomsbranchens finansieringsvilkår. Det skaber muligheder for både ejendomsudviklere og ejendomsinvestorer, især dem, som formår at agere i et tiltagende komplekst juridisk miljø, lyder det fra Bech-Bruun-advokat i denne klumme.

Krise tvinger ejendomsmæglere til at barbere i staben

Den finansielle uro har også ramt landets mæglere. Tiderne med fuld fart fremad er sat på hold – organisationerne skæres til, medarbejdere fyres, men enkelte ser det som en mulighed for at opsnappe de bedste kandidater. ”Medvinden skal nok komme tilbage,” siger Colliers-direktør.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier