EjendomsWatch

Østerbro-grund bliver Københavns næste boligprojekt

Lejerbo skal omdanne tom og tilvokset grund til bykvarter med almene boliger.

Foto: Rubow Arkitekter

Det bliver den almene administrationsorganisation Lejerbo, der skal bygge på den tomme Beauvais-grund i udkanten af Københavns Østerbro mellem Lyngbyvej og Rovsingsgade. Det har Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune besluttet.

Planen er at bygge op imod 69 almene familieboliger, der kan huse unge, unge par samt små og store familier. Projektet omfatter tre femkantede, smalle boligtårne på mellem 15 og 30 meter på grunden Boligerne forventes at stå klar i foråret 2019.

"Vi er naturligvis glade for, at Københavns Kommune er enige i perspektiverne i vores projekt, som er et af de første eksempler på byggeri ud fra Lejerbos bygherrestrategi. Her lægger vi blandt andet stor vægt på, at et byggeri skal tænkes ind i omgivelserne. Beauvaisgrunden er en helt speciel grund, der ligger så centralt, at de femkantede boligtårne kommer til at danne en markant indgang til byen," siger Jan Hyttel, formand for Lejerbo København, til Licitationen.

Grunden har stået ubeboet hen i mange år, efter at Beauvais-fabrikken blev revet ned i 1969. Grunden er derfor groet til med høje træer og vildtvoksende natur. Med i projektet er et team med Rubow Arkitekter A/S som totalrådgiver og underrådgiverne Møller & Grønborg, Balslev og Klaus Nielsen A/S.

Københavns bykonge kæmper for en havnetunnel

Pensam bygger i boomende bydel

Mere fra EjendomsWatch

Bekymrede bestyrelsesmedlemmer trækker fondstilsyn ind i sag om ejendomsadvokater

FINGRENE I FONDSMIDLER: Erhvervsstyrelsen har bedt om en forklaring fra fond, hvor to advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner i diverse honorarer. Det sker efter en henvendelse fra to uafhængige medlemmer af fondsbestyrelsen, der ser på situationen "med stigende bekymring." Bestyrelsesformand afviser kritikken.

Proptech solgt til mediekoncern

"Det passer perfekt til strategien om at styrke vores eksisterende virksomheder via opkøb," lyder det fra koncerndirektør efter opkøb af softwarefirma målrettet ejendomsadministration.

DI-direktør med rette "etiske kompas" bliver ny frontfigur hos Ejendomdanmark

Afløseren for adm. direktør Jannick Nytoft findes hos Dansk Industri, men hans cv fra andre organisationer er langt. "Personlighed og ledelseserfaring" har vejet tungest i rekrutteringen, fortæller Ejendomdanmark-formand til EjendomsWatch og lufter ambition om at komme "tættere på vores medlemmer." (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier