EjendomsWatch

Lufthavnsarealer står foran byggeboom

Københavns Lufthavn har udlagt arealer til kontor, hotel og lager. Lokalplan-arbejdet er i gang.     

Foto: /ritzau/Jens Dresling/

320.000 kvm står nu klar til at blive bygget nær Københavns Lufthavn i Kastrup, skriver Københavns Lufthavne på sin hjemmeside.

Det drejer sig om ejendomme til hotel, kontor og lager, som i henhold til lokalplanen skal være relateret til lufthavnen.

Nogle af de mest lukrative udviklingsarealer er to grunde, hvor der skal opgøres hoteller. På nuværende tidspunkt har lufthavnen kun et hotel, Hilton.

Derfor udbydes P5- og-P9 parkeringsarealerne til hotelbyggerier. De ligger ved siden af Hilton-hotellet klos op af lufthavnens Terminal 3. P9-grunden er på 27.000 kvm, mens  P5-grunden er på 7500 kvm.

Byggeri ud mod Øresund

Lufthavnen købte i forbindelse med byggeriet af den faste forbindelse over Øresund et  250.000 kvm stort inddæmmet areal langs Øresundskysten. Her kan udvikles ejendomme til kontor, lager eller produktion.

Østområdet er centralt beliggende og har direkte forbindelse til lufthavnen, motorvejen, Øresundsbroen og jernbanenettet. En del af arealerne er fastlagt til deciderede lufthavnsaktiviteter, og det gælder Airside – Øst området, hvor der er 30.000 kvm grundareal til primært catering, værksteder, lager, spedition og kontor.

I den sydlige del af lufthavnen er det muligt at bygge eller investere i nye hangarer. Projektarbejdet med en ny finger E til langdistancefly er desuden netop gået i gang. Her skal der bygges 25.000 kvm for 400 mio. kr.

Københavns Lufthavn barsler med udvidelser for 400 mio. kr. 

I det nordlige område ved siden af Terminal 2 udbydes en 1500 kvm grund. Her kan der bygges fuldt ud i op til 25 meters højde og 12.000 etagemeter.

Københavns Lufthavn gør butiksåbninger til en videnskab

Ejendomsinvestor må til lommerne for at holde charterselskab flyvende

Mere fra EjendomsWatch

Klumme: Nye finansieringsvilkår ændrer markedet for ejendomsudvikling markant

Det nuværende rentemarked og kommende krav fra Finanstilsynet vil medføre en kraftig forringelse af ejendomsbranchens finansieringsvilkår. Det skaber muligheder for både ejendomsudviklere og ejendomsinvestorer, især dem, som formår at agere i et tiltagende komplekst juridisk miljø, lyder det fra Bech-Bruun-advokat i denne klumme.

Krise tvinger ejendomsmæglere til at barbere i staben

Den finansielle uro har også ramt landets mæglere. Tiderne med fuld fart fremad er sat på hold – organisationerne skæres til, medarbejdere fyres, men enkelte ser det som en mulighed for at opsnappe de bedste kandidater. ”Medvinden skal nok komme tilbage,” siger Colliers-direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier