Skanska og Sjælsø skal bygge boliger i Ørestad for 560 mio. kr.

Byggearbejdet går i gang nu og planlægges færdigt i andet kvartal 2018.
Foto: PR-illustration
Foto: PR-illustration

Den børsnoterede, svenske entreprenørkoncern Skanska går nu sammen med den danske projektudvikler Sjælsø Management om et boligprojekt i Ørestad.

Skanska investerer 560 mio. kr. og forøger dermed sin tilstedeværelse i Danmark inden for lejeboliger.

"Projektet ligger i et meget attraktivt område i Ørestad City, omfatter 27.300 kvm og består af 300 lejelejligheder på mellem 57 og 132 kvm samt en nærbutik på 1200 kvm," skriver Skanska i en børsmeddelelse til Nasdaq Stockholm.

Ifølge meddelelsen er Skanska involveret i opførelsen af 900 lejeboliger i København, hvor de 600 er solgt.

Direktør: Unge ønsker fleksibilitet

"København vokser og vi ser et fortsat stort behov for udlejningsboliger i varierende størrelser. Særligt mange unge familier ønsker kvalitetsboliger kombineret med fleksibiliteten ved at leje," hedder det i en pressemeddelelse fra Peter Nymann-Jørgensen, adm. direktør hos Skanska i Danmark.

Projektet er fordelt på fire selvstændige blokke, der spænder fra 6. til 12. etage. I midten af de fire blokke er et grønt område, formet som et Ø, hvilket har givet inspiration til projektets navn. Den grønne ø og Byparken ved siden af gør det ideelt for familier, hvis børn kan lege udenfor, nævner Skanska.

Projektet er udviklet i samarbejde med Sjælsø Management, som ligeledes kommer til at forestå byggestyringen af projektet frem til aflevering.

Sjælsø får svenske medejere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også