EjendomsWatch

Pengestærk gruppe presser milliardær i sag om sydfynsk byudvikling

Trækker erhvervsmanden Erik Skjærbæk sig fra udvikling af havnegrund i Svendborg, står 10 erhvervsmænd klar til at købe grunden og udvikle den i en helt anden retning end det planlagte boligbyggeri til 100 mio. kr.

I 2008 solgte Erik Skjærbæk sammen med partneren Jan Struve virksomheden Svendborg Brakes til kapitalfonden Doughty Hanson for 3,4 mia. kr. | Foto: Jesper Mortensen/Polfoto

10 lokale erhvervsmænd er klar med 2 mio. kr., hvis det ikke lykkes Svendborg Kommune og Erik Skjærbæk at blive enige om byggeriet på Jessens Mole 7-9, hvor højden på byggeriet er blevet en knast i projektudviklingen. De 10 mænd vil anlægge en havnepark på grunden, og flere investorer er på vej til at tilslutte sig gruppen. Det skriver Fyns Amts Avis og Fyens Stiftstidende.

"Jeg tror ikke, Skjærbæk trækker sig. Jeg tror, det er en skinmanøvre for at gøre politikerne bløde i knæene. Men hvis der er nogle politikere, som ikke bliver bløde i knæene og holder fast i kravet, er det godt for dem at vide, at der er et alternativ," siger Steen Skovmand, arkitekt og en af de ti erhvervsmænd, til Fyns Amts Avis.

Erhvervsgruppen vil lave en havnepark med et speakers corner. Parken skal udstyres med en statue af bysbarnet A.P. Møller. De ti erhvervsmænd vil hver lægge 200.000 kr. i projektet. Borgmester Lars Erik Hornemann (V), der er kommet i mindretal i byrådet i sagen, satser stadig på at indgå en aftale med Erik Skjærbæk.

Erhvervsmanden overvejer at droppe planer om et byggeri på havnefronten i Svendborg, efter et flertal i byrådet ikke vil tillade byggeri, der noget sted er højere end 15 meter. Erik Skjærbæk har indtil videre investeret godt 22 mio. kr. i området og vil investere op imod 100 mio. kr. i nyt boligbyggeri.

Milliardær truer med at trække sig fra havneprojekt i modvind

Milliardær køber op i hjemby

Mere fra EjendomsWatch

Krise tvinger ejendomsmæglere til at barbere i staben

Den finansielle uro har også ramt landets mæglere. Tiderne med fuld fart fremad er sat på hold – organisationerne skæres til, medarbejdere fyres, men enkelte ser det som en mulighed for at opsnappe de bedste kandidater. ”Medvinden skal nok komme tilbage,” siger Colliers-direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier