EjendomsWatch

Milliardærs sydfynske havnebyggeri har nu politisk flertal bag sig

Erik Skjærbæk har tidligere luftet tanker om at trække sig fra projektet i Svendborg, hvis byggehøjden blev for lav. Direktøren i hans projektudviklingsselskab vil ikke sælge skindet, før bjørnen er skudt.

I 2008 solgte Erik Skjærbæk sammen med partneren Jan Struve virksomheden Svendborg Brakes til kapitalfonden Doughty Hanson for 3,4 mia. kr. | Foto: Jesper Mortensen/Polfoto

Det omstridte havnebyggeri på Jessens Mole i Svendborg bliver maksimalt 16 meter højt, og bebyggelsesprocenten på den øverste etage bliver ikke tættere end 45 pct. Det er konklusionen i en politisk aftale, som et flertal i Svendborgs byråd har indgået, skriver Fyens Stiftstidende.

Hvis ellers aftalen holder ind til den 28. juni, hvor den skal behandles endeligt i byrådssalen, er en langstrakt diskussion om udformningen af den kommende bygning på Krøyers Plads endelig faldet på plads. Direktør Sten Klarskov i Erik Skjærbæks ES Ejendomme, der er bygherre på grunden, skriver i en sms til Fyens Stiftstidende, at han endnu ikke er blevet orienteret om politikernes aftale og derfor ikke kan sige så meget.

"Det er dog glædeligt og godt for Svendborg, hvis udviklingen på havnen kan komme i gang," skriver Sten Klarskov til Fyens Stiftstidende.

Pengestærk gruppe presser milliardær i sag om sydfynsk byudvikling

Aftalen er kommet i stand efter flere ugers forhandlinger. Erik Skjærbæk har tidligere luftet tanker om at trække sig fra projektet, hvis byggehøjden kun blev på 15 meter, som et flertal i Svendborg Byråd uden om borgmesteren tidligere stod fast på.

Erik Skjærbæk købte tidligere i år en gammel vejerbod på Jessens Mole 3A, som kommunen har haft til salg i et udbud, for 1,1 mio. kr. Opkøbet er Erik Skjærbæks fjerde i området omkring havnen i Svendborg siden april sidste år. Han har indtil videre investeret godt 22 mio. kr. i området og vil investere op imod 100 mio. kr. i det nye boligbyggeri.

Milliardær ser ud til at gennemføre sydfynsk havneprojekt

Fynsk ejendomsmatador retter kikkerten mod København

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier