EjendomsWatch

Milliardærs sydfynske havnebyggeri har nu politisk flertal bag sig

Erik Skjærbæk har tidligere luftet tanker om at trække sig fra projektet i Svendborg, hvis byggehøjden blev for lav. Direktøren i hans projektudviklingsselskab vil ikke sælge skindet, før bjørnen er skudt.

I 2008 solgte Erik Skjærbæk sammen med partneren Jan Struve virksomheden Svendborg Brakes til kapitalfonden Doughty Hanson for 3,4 mia. kr. | Foto: Jesper Mortensen/Polfoto

Det omstridte havnebyggeri på Jessens Mole i Svendborg bliver maksimalt 16 meter højt, og bebyggelsesprocenten på den øverste etage bliver ikke tættere end 45 pct. Det er konklusionen i en politisk aftale, som et flertal i Svendborgs byråd har indgået, skriver Fyens Stiftstidende.

Hvis ellers aftalen holder ind til den 28. juni, hvor den skal behandles endeligt i byrådssalen, er en langstrakt diskussion om udformningen af den kommende bygning på Krøyers Plads endelig faldet på plads. Direktør Sten Klarskov i Erik Skjærbæks ES Ejendomme, der er bygherre på grunden, skriver i en sms til Fyens Stiftstidende, at han endnu ikke er blevet orienteret om politikernes aftale og derfor ikke kan sige så meget.

"Det er dog glædeligt og godt for Svendborg, hvis udviklingen på havnen kan komme i gang," skriver Sten Klarskov til Fyens Stiftstidende.

Pengestærk gruppe presser milliardær i sag om sydfynsk byudvikling

Aftalen er kommet i stand efter flere ugers forhandlinger. Erik Skjærbæk har tidligere luftet tanker om at trække sig fra projektet, hvis byggehøjden kun blev på 15 meter, som et flertal i Svendborg Byråd uden om borgmesteren tidligere stod fast på.

Erik Skjærbæk købte tidligere i år en gammel vejerbod på Jessens Mole 3A, som kommunen har haft til salg i et udbud, for 1,1 mio. kr. Opkøbet er Erik Skjærbæks fjerde i området omkring havnen i Svendborg siden april sidste år. Han har indtil videre investeret godt 22 mio. kr. i området og vil investere op imod 100 mio. kr. i det nye boligbyggeri.

Milliardær ser ud til at gennemføre sydfynsk havneprojekt

Fynsk ejendomsmatador retter kikkerten mod København

Mere fra EjendomsWatch

Tidligere topchef forlader Colliers

Efter ti år hos Colliers har den tidligere adm. direktør Jeppe Schønfeld besluttet sig for at stoppe som partner hos erhvervsmægleren. ”Jeg har i noget tid følt et behov for nye udfordringer og en ændret anvendelse af min tid,” forklarer han.

Bestyrelsesformand kan være i spil til direktørstol i AAB

Jagten på ny adm. direktør i AAB er startet. Et rekrutteringsbureau er for første gang i boligforeningens historie hyret til at finde de rette kandidater. Bestyrelsesformand ønsker ”stærk profil, der kender AAB indgående.” Flere kilder peger på, at den karakteristik er skabt til ham selv. Ledelsesrådgiver advarer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier