EjendomsWatch

Milliardærs sydfynske havnebyggeri har nu politisk flertal bag sig

Erik Skjærbæk har tidligere luftet tanker om at trække sig fra projektet i Svendborg, hvis byggehøjden blev for lav. Direktøren i hans projektudviklingsselskab vil ikke sælge skindet, før bjørnen er skudt.

I 2008 solgte Erik Skjærbæk sammen med partneren Jan Struve virksomheden Svendborg Brakes til kapitalfonden Doughty Hanson for 3,4 mia. kr. | Foto: Jesper Mortensen/Polfoto

Det omstridte havnebyggeri på Jessens Mole i Svendborg bliver maksimalt 16 meter højt, og bebyggelsesprocenten på den øverste etage bliver ikke tættere end 45 pct. Det er konklusionen i en politisk aftale, som et flertal i Svendborgs byråd har indgået, skriver Fyens Stiftstidende.

Hvis ellers aftalen holder ind til den 28. juni, hvor den skal behandles endeligt i byrådssalen, er en langstrakt diskussion om udformningen af den kommende bygning på Krøyers Plads endelig faldet på plads. Direktør Sten Klarskov i Erik Skjærbæks ES Ejendomme, der er bygherre på grunden, skriver i en sms til Fyens Stiftstidende, at han endnu ikke er blevet orienteret om politikernes aftale og derfor ikke kan sige så meget.

"Det er dog glædeligt og godt for Svendborg, hvis udviklingen på havnen kan komme i gang," skriver Sten Klarskov til Fyens Stiftstidende.

Pengestærk gruppe presser milliardær i sag om sydfynsk byudvikling

Aftalen er kommet i stand efter flere ugers forhandlinger. Erik Skjærbæk har tidligere luftet tanker om at trække sig fra projektet, hvis byggehøjden kun blev på 15 meter, som et flertal i Svendborg Byråd uden om borgmesteren tidligere stod fast på.

Erik Skjærbæk købte tidligere i år en gammel vejerbod på Jessens Mole 3A, som kommunen har haft til salg i et udbud, for 1,1 mio. kr. Opkøbet er Erik Skjærbæks fjerde i området omkring havnen i Svendborg siden april sidste år. Han har indtil videre investeret godt 22 mio. kr. i området og vil investere op imod 100 mio. kr. i det nye boligbyggeri.

Milliardær ser ud til at gennemføre sydfynsk havneprojekt

Fynsk ejendomsmatador retter kikkerten mod København

Mere fra EjendomsWatch

Bekymrede bestyrelsesmedlemmer trækker fondstilsyn ind i sag om ejendomsadvokater

FINGRENE I FONDSMIDLER: Erhvervsstyrelsen har bedt om en forklaring fra fond, hvor to advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner i diverse honorarer. Det sker efter en henvendelse fra to uafhængige medlemmer af fondsbestyrelsen, der ser på situationen "med stigende bekymring." Bestyrelsesformand afviser kritikken.

Proptech solgt til mediekoncern

"Det passer perfekt til strategien om at styrke vores eksisterende virksomheder via opkøb," lyder det fra koncerndirektør efter opkøb af softwarefirma målrettet ejendomsadministration.

DI-direktør med rette "etiske kompas" bliver ny frontfigur hos Ejendomdanmark

Afløseren for adm. direktør Jannick Nytoft findes hos Dansk Industri, men hans cv fra andre organisationer er langt. "Personlighed og ledelseserfaring" har vejet tungest i rekrutteringen, fortæller Ejendomdanmark-formand til EjendomsWatch og lufter ambition om at komme "tættere på vores medlemmer." (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier