EjendomsWatch

Milliardær truer med at trække sig fra havneprojekt i modvind

Erhvervsmanden Erik Skjærbæk overvejer, om havnebyggeri i Svendborg skal gennemføres. Et byrådsflertal uden om borgmesteren kræver, at der højst må bygges 15 meter i højden.

I 2008 solgte Erik Skjærbæk sammen med partneren Jan Struve virksomheden Svendborg Brakes til kapitalfonden Doughty Hanson for 3,4 mia. kr. | Foto: Jesper Mortensen/Polfoto

Erhvervsmanden Erik Skjærbæk overvejer at droppe planer om et byggeri på havnefronten i Svendborg, efter byens borgmester, Lars Erik Hornemann (V), er kommet i mindretal i byrådet. Her vil et flertal ikke tillade byggeri, der noget sted er højere end 15 meter. Det skriver Fyens Stiftstidende.

"Vi afventer, at det bliver mere klart, hvad politikerne mere præcist mener med højdekravet på 15 meter. Før kan vi ikke sige, om det er op eller ned med projektet. Men hvis højdekravet umuliggør den fjerde etage, og hvis vi dermed kun kan bygge i tre etager, bliver byggeriet presset så meget på rumhøjden, at der ikke bliver plads nok til erhverv i stueetagen," siger Sten Klarskov, direktør i Erik Skjærbæks ejendomsselskab ES Ejendomme, til Fyens Stiftstidende.

Han påpeger også de udfordringer, som en lavere byggehøjde kan have for den planlagte parkeringskælder i ejendommen. Vanskeligere tilkørselsforhold, færre parkeringspladser og en dybere parkeringskælder kan alle være faktorer, der vil gøre projektet urentabelt, siger Sten Klarskov.

Erik Skjærbæk købte tidligere i år en gammel vejerbod på Jessens Mole 3A, som kommunen har haft til salg i et udbud, for 1,1 mio. kr. Opkøbet er Erik Skjærbæks fjerde i området omkring havnen i Svendborg siden april sidste år. Han har indtil videre investeret godt 22 mio. kr. i området og vil investere op imod 100 mio. kr. i nyt boligbyggeri.

Milliardær køber op i hjemby

Fynsk ejendomsmatador retter kikkerten mod København

Mere fra EjendomsWatch

International investor skyder kvart milliard i København

En tre år gammel bolig- og erhvervsejendom på Frederiksberg skifter hænder, efter at en fond under LaSalle Investment Management har udset sig aktivet som sin første investering i den danske hovedstad. ”En vigtig milepæl i fondens strategi,” lyder det fra køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier