EjendomsWatch

Nølen med udlicitering af offentlige opgaver ærgrer Dansk Byggeri

Dansk Byggeri er utilfreds med, at regeringen udskyder planerne om at sætte et mål for, hvor mange offentlige arbejdsopgaver, der skal udliciteres til efteråret.

Lars Storr-Hansen, adm. direktør i Dansk Byggeri. | Foto: Martin Kurt Hagelund/Polfoto

Det ærgrer Dansk Byggeri, at regeringen udskyder planerne om at sætte et mål for, hvor mange offentlige arbejdsopgaver der skal udliciteres til efteråret. Til gengæld siger brancheorganisationen adm. direktør, Lars Storr-Hansen, til Børsen, at man forventer mere ambitiøse mål, når regeringen endelig fastsætter dem.

"Vi synes, det er en god idé, at staten også konkurrenceudsætter deres opgaver, men for os ligger det store potentiale ude i kommunerne," siger Lars Storr-Hansen til Børsen.

Når aftalen også skal inkludere udlicitering af statslige opgaver, håber Lars Storr-Hansen ikke, at det får regeringen til at sænke ambitionsniveauet på det kommunale område.

De opgaver, der er særligt interessante for Dansk Byggeris medlemmer, ligger hos kommunerne, og derfor får de ikke meget ud af, at de statslige opgaver også skal udliciteres.

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Økonomer: S-forslag om huslejeloft er omfordeling

Regeringens forslag om huslejeloft handler om at tage fra udlejerne og give til lejerne, mener to økonomer. Minister har dog selv advaret om, at det kan være ekspropriation, hvis staten sætter regulering ud af kraft.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier