EjendomsWatch

Byggeriet har vækst i kvindelige topledere

Store entreprenørvirksomheder har flere kvinder i bestyrelsen end i det øvrige erhvervsliv.

Agnete Raaschou-Nielsen fra Arkil er den eneste kvindelige bestyrelsesformand blandt landets 15 største entreprenørvirksomheder. | Foto: Mik Eskestad/Polfoto

Andelen af kvindelige bestyrelsesmedlemmer i toppen af den danske byggebranche stiger. Det viser en opgørelse, som Licitationen har foretaget.

19 pct. af bestyrelsesmedlemmerne i landets 15 største entreprenørvirksomheder er i dag kvinder. For fem år siden var 11 pct. kvinder. Opgørelsens eneste kvindelige bestyrelsesformand, Agnete Raaschou-Nielsen fra Arkil, mener, at måltallene er med til at skabe opmærksomhed og debat, men synes ikke, at virksomhederne skal underlægges tvang i form af kvoter.

"Jeg synes selv, at den regulering, vi har i dag, er god. Den er baseret på, at virksomhederne selv sætter måltal efter egne ambitioner og den branche, virksomheden befinder sig i. I bygge- og anlægssektoren er det for eksempel helt okay at sige, at man ikke skal have mindst 40 pct. kvinder i bestyrelserne, fordi der ikke er så mange kvinder med branche- og ledelseserfaring at gå efter," siger Agnete Raaschou-Nielsen til Licitationen.

Med 19 pct. kvinder i bestyrelserne ligger de store entreprenørvirksomheder nu over normalen hos landets 1200 største virksomheder, som i gennemsnit har en andel på 15 pct. kvinder i ledelsen ifølge en undersøgelse fra Erhvervsstyrelsen fra februar sidste år.

Arkil spår op mod en fordobling af resultatet i år

Nølen med udlicitering af offentlige opgaver ærgrer Dansk Byggeri

Mere fra EjendomsWatch

Nye kræfter polstrer investeringsplatform til udlandseventyr

Nyt ejerskab hos digital investeringsplatform vil fordoble volumen og føre konceptet ud over Danmarks grænser. Tidligere Børsen-direktør skal booste kommerciel strategi og være med til at vise, "at The Many ikke bare er en god idé, men også kan blive en forretningsmæssig succes," som han siger til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier