Byggeriet har vækst i kvindelige topledere

Store entreprenørvirksomheder har flere kvinder i bestyrelsen end i det øvrige erhvervsliv.
Agnete Raaschou-Nielsen fra Arkil er den eneste kvindelige bestyrelsesformand blandt landets 15 største entreprenørvirksomheder. | Foto: Mik Eskestad/Polfoto
Agnete Raaschou-Nielsen fra Arkil er den eneste kvindelige bestyrelsesformand blandt landets 15 største entreprenørvirksomheder. | Foto: Mik Eskestad/Polfoto

Andelen af kvindelige bestyrelsesmedlemmer i toppen af den danske byggebranche stiger. Det viser en opgørelse, som Licitationen har foretaget.

19 pct. af bestyrelsesmedlemmerne i landets 15 største entreprenørvirksomheder er i dag kvinder. For fem år siden var 11 pct. kvinder. Opgørelsens eneste kvindelige bestyrelsesformand, Agnete Raaschou-Nielsen fra Arkil, mener, at måltallene er med til at skabe opmærksomhed og debat, men synes ikke, at virksomhederne skal underlægges tvang i form af kvoter.

"Jeg synes selv, at den regulering, vi har i dag, er god. Den er baseret på, at virksomhederne selv sætter måltal efter egne ambitioner og den branche, virksomheden befinder sig i. I bygge- og anlægssektoren er det for eksempel helt okay at sige, at man ikke skal have mindst 40 pct. kvinder i bestyrelserne, fordi der ikke er så mange kvinder med branche- og ledelseserfaring at gå efter," siger Agnete Raaschou-Nielsen til Licitationen.

Med 19 pct. kvinder i bestyrelserne ligger de store entreprenørvirksomheder nu over normalen hos landets 1200 største virksomheder, som i gennemsnit har en andel på 15 pct. kvinder i ledelsen ifølge en undersøgelse fra Erhvervsstyrelsen fra februar sidste år.

Arkil spår op mod en fordobling af resultatet i år

Nølen med udlicitering af offentlige opgaver ærgrer Dansk Byggeri

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også