EjendomsWatch

Byggeriet har vækst i kvindelige topledere

Store entreprenørvirksomheder har flere kvinder i bestyrelsen end i det øvrige erhvervsliv.

Agnete Raaschou-Nielsen fra Arkil er den eneste kvindelige bestyrelsesformand blandt landets 15 største entreprenørvirksomheder. | Foto: Mik Eskestad/Polfoto

Andelen af kvindelige bestyrelsesmedlemmer i toppen af den danske byggebranche stiger. Det viser en opgørelse, som Licitationen har foretaget.

19 pct. af bestyrelsesmedlemmerne i landets 15 største entreprenørvirksomheder er i dag kvinder. For fem år siden var 11 pct. kvinder. Opgørelsens eneste kvindelige bestyrelsesformand, Agnete Raaschou-Nielsen fra Arkil, mener, at måltallene er med til at skabe opmærksomhed og debat, men synes ikke, at virksomhederne skal underlægges tvang i form af kvoter.

"Jeg synes selv, at den regulering, vi har i dag, er god. Den er baseret på, at virksomhederne selv sætter måltal efter egne ambitioner og den branche, virksomheden befinder sig i. I bygge- og anlægssektoren er det for eksempel helt okay at sige, at man ikke skal have mindst 40 pct. kvinder i bestyrelserne, fordi der ikke er så mange kvinder med branche- og ledelseserfaring at gå efter," siger Agnete Raaschou-Nielsen til Licitationen.

Med 19 pct. kvinder i bestyrelserne ligger de store entreprenørvirksomheder nu over normalen hos landets 1200 største virksomheder, som i gennemsnit har en andel på 15 pct. kvinder i ledelsen ifølge en undersøgelse fra Erhvervsstyrelsen fra februar sidste år.

Arkil spår op mod en fordobling af resultatet i år

Nølen med udlicitering af offentlige opgaver ærgrer Dansk Byggeri

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 32: Hvad er god service?

Branchen for ejendomsservice viste igen, at dens store akilleshæl er indtjeningen, mens resten af Danmark diskuterede, om udlejere har ret til at hæve huslejen, når inflationen stiger. Ugens overflyvning af de største historier på EjendomsWatch er klar.

Klumme: Forkast ny lov om andelsboliger

Den nuværende vilkårlighed i valuarvurderinger af andelsboliger vil fortsætte, hvis regeringens forslag om at ændre andelsboligloven, bliver til virkelighed, lyder det fra valuar Lars Wismann i denne klumme.

Jury på plads til Årets Ejendomsvirksomhed

EJENDOM2022: Erfarne navne fra ejendomsbranchen skal finde de bedst kvalificerede bud på vinderne af tre nye branchepriser, som uddeles på topmødet Ejendom2022 til november. Først skal EjendomsWatchs læsere og andre interesserede dog indstillle mulige kandidater.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier