Kommuner ansøger om over halv milliard til almene boliger

Ansøgninger til opførelse af billige almene familieboliger og midlertidige boliger til flygtninge bliver nu behandlet. Mens puljen til almene boliger ikke har fået ansøgninger til puljens fulde beløb, er der rift om puljen til flygtninge.
Foto: Mikkel Berg Pedersen/Polfoto
Foto: Mikkel Berg Pedersen/Polfoto

54 kommuner har søgt om midler til at opføre billige almene familieboliger. Der er samlet søgt om 515 mio. kr. svarende til ca. 80 pct. af den samlede pulje, skriver Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet.

Ved topartsforhandlingerne mellem Kommunernes Landsforening og regeringen om bedre rammer for at modtage og integrere flygtninge blev der aftalt en pulje på 640 mio. kr. til at bygge almene familieboliger, som kan anvises til flygtninge.

Kommunerne har frem til den 15. juni 2016 kunnet søge puljen på baggrund af en vurdering af deres behov for små, billige almene familieboliger til flygtninge.

Alle kommuner vil blive fuldt imødekommet med deres ansøgning inden den 5. juli 2016. Ministeriet forventer, at der samlet vil kunne etableres omkring 8200 boliger med støtte fra puljen. Kommunerne har frem til udgangen af 2017 til at give tilsagn til byggerierne.

Hver tredje vil tvinge private til at huse flygtninge

Private udlejere undslår sig at huse flygtninge

Øremærkede midler på vej til flygtningeboliger

Med topartsaftalen blev der afsat 150 mio. kr. til tilskud til etablering af midlertidige boliger og ombygning af egnede tomme bygninger til flygtninge.

Kommunerne har frem til den 15. juni 2016 ligeledes kunnet søge puljen. Der er i alt kommet 114 ansøgninger fra 47 kommuner. Kommunerne har samlet set søgt om støtte til 1916 boliger til 3692 beboere.

Der er samlet ansøgt for knap 360 mio. kr. Ministeriet vil kunne yde et tilskud på op til 50 pct. af disse udgifter. Der er afsat 75 mio. kr. i 2016 til puljen. Puljen meldes ud senest den 5. juli 2016.

10.000 nye almene boliger risikerer at blive bygget for små

Almene boligforeninger involverer sig i boliger til flygtninge

Aftale baner vej for 12.000 nye boliger til flygtninge

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Pexels / Ekaterina Bolovtsova

Fredagens konkurser fra Statstidende