EjendomsWatch

Private udlejere undslår sig at huse flygtninge

Kommunerne har svært ved at finde boliger blandt private til at huse flygtninge, fordi kommunen ikke vil komme til at stå som lejer.

Foto: Per Rasmussen/Polfoto

Masser af private udlejere henvender sig til kommunerne for at huse flygtninge, men interessen daler, når de hører betingelserne. Sådan lyder det fra flere kommuner ifølge DR Østjylland.

I kommunerne sukker man efter boliger til flygtninge, og kommunernes social- og integrationsafdeling får jævnligt henvendelser fra privat udlejere. Udlejerne trækker sig ofte, når de hører, at kommunen ikke selv vil leje boligen, men kun formidler kontakten til en flygtning.

Til gengæld er udlejerne mere positive, når kommunen kun søger midlertidige boliger til flygtningene.

"Så kan vi bedre få en boligmasse til rådighed, fordi det så er kommunen, der står på lejekontrakten," siger Mads Larsen, afdelingsleder hos social- integrationsafdelingen i Silkeborg Kommune, til DR Østjylland.

Hver tredje vil tvinge private til at huse flygtninge

Aftale baner vej for 12.000 nye boliger til flygtninge

Mere fra EjendomsWatch

Milliard-pipeline giver optimisme hos Hoffmann: "Mange nye spændende kunder"

Ifølge topchefen hos den danske entreprenørvirksomhed Hoffmann er skyerne fra første kvartal ved at lette, selvom markedskonjunkturerne forsat kan være lunefulde. I pipelinen er der projekter for op imod 2 mia. kr., fortæller Torben Bjørk Nielsen, der mener, at indtjeningen generelt bør være højere i en branche med store risici.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier