EjendomsWatch

Private udlejere undslår sig at huse flygtninge

Kommunerne har svært ved at finde boliger blandt private til at huse flygtninge, fordi kommunen ikke vil komme til at stå som lejer.

Foto: Per Rasmussen/Polfoto

Masser af private udlejere henvender sig til kommunerne for at huse flygtninge, men interessen daler, når de hører betingelserne. Sådan lyder det fra flere kommuner ifølge DR Østjylland.

I kommunerne sukker man efter boliger til flygtninge, og kommunernes social- og integrationsafdeling får jævnligt henvendelser fra privat udlejere. Udlejerne trækker sig ofte, når de hører, at kommunen ikke selv vil leje boligen, men kun formidler kontakten til en flygtning.

Til gengæld er udlejerne mere positive, når kommunen kun søger midlertidige boliger til flygtningene.

"Så kan vi bedre få en boligmasse til rådighed, fordi det så er kommunen, der står på lejekontrakten," siger Mads Larsen, afdelingsleder hos social- integrationsafdelingen i Silkeborg Kommune, til DR Østjylland.

Hver tredje vil tvinge private til at huse flygtninge

Aftale baner vej for 12.000 nye boliger til flygtninge

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 4: Flyvende udskiftning

Der blev i den forgangne uge både taget afsked og budt velkommen i de højere luftlag hos en håndfuld større danske ejendomsaktører. Hos DSB måtte en overrasket chefveteran eksempelvis for første gang i sit liv prøve, hvordan det er at være arbejdsløs.

Danske Mipim-deltagere glæder sig til igen at netværke

MIPIM 2022: Europas største ejendomsesse, Mipim, vender tilbage til marts, og mange i branchen ser frem til at mødes efter en længere corona-pause. "Det er voldsomt effektivt," siger Exometric-topchef om en af årsagerne til den store interesse. Også Elf Development og Carlsberg Byen er topklar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier