EjendomsWatch

Flygtninge flytter i nedrivningstruede boliger

Boligministeriet står fast på beslutning om at huse flygtninge i almene boliger, der står foran nedrivning. Vejen til nedrivningsgodkendelser snævrer ind.

Foto: Colourbox

Det seneste års mange flygtninge påvirker godkendelser af nedrivningsansøgninger inden for almene boliger. Det oplyser Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet på sin hjemmeside.

Ministeriet forventer, at flygtningestrømmen fortsætter de kommende år. Det skaber akut boligmangel i landets kommuner, og derfor vil man fra politisk side mindske nedrivningen af almene boliger. Fremover vil nedrivningsansøgninger som udgangspunkt ikke blive godkendt, hvis boligerne i stedet kan anvendes til asylansøgere og flygtninge.

"Vi står midt i en situation, hvor landets kommuner er under massivt pres fra flygtningestrømmen. Derfor giver det ikke mening, at vi med den ene hånd leder efter nye boliger, og med den anden hånd nedriver boliger, som flygtninge sagtens kan bo i. Men vi skal selvfølgelig ikke standse en nedrivning uden sikkerhed for, at boligerne rent faktisk kan fyldes op igen, for jeg er helt opmærksom på, at det er dyrt for boligorganisationerne, når boligerne står tomme," udtaler udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg (V) på ministeriets hjemmeside.

Det koster boligselskaberne store beløb at have boligerne stående tomme, mens de afventer ministerets afgørelser.

Flygtningestrøm bremser nedrivning af almene boliger

Nedrivningsansøgninger vil blive behandlet ud fra tre kriterier, hvoraf mindst et skal være opfyldt, før der kan gives tilladelse til nedrivning af en almen bolig. Kriterierne er opdelt i byggetekniske problemer, løft af udsat boligområde eller udlejningsvanskeligheder og deraf afledte økonomiske problemer.

Mere fra EjendomsWatch

Krise tvinger ejendomsmæglere til at barbere i staben

Den finansielle uro har også ramt landets mæglere. Tiderne med fuld fart fremad er sat på hold – organisationerne skæres til, medarbejdere fyres, men enkelte ser det som en mulighed for at opsnappe de bedste kandidater. ”Medvinden skal nok komme tilbage,” siger Colliers-direktør.

Klumme: Andelsboliger som vi kender dem ér fremtiden

Andelsboliger er hverken ejerboliger eller noget der minder om almene boliger, og det skal de heller ikke være i fremtiden, lyder det fra danske andelsboligforeningers talerør i denne klumme, der lægger afstand til påstande om at være spekulanter.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier