EjendomsWatch

Flygtninge flytter i nedrivningstruede boliger

Boligministeriet står fast på beslutning om at huse flygtninge i almene boliger, der står foran nedrivning. Vejen til nedrivningsgodkendelser snævrer ind.

Foto: Colourbox

Det seneste års mange flygtninge påvirker godkendelser af nedrivningsansøgninger inden for almene boliger. Det oplyser Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet på sin hjemmeside.

Ministeriet forventer, at flygtningestrømmen fortsætter de kommende år. Det skaber akut boligmangel i landets kommuner, og derfor vil man fra politisk side mindske nedrivningen af almene boliger. Fremover vil nedrivningsansøgninger som udgangspunkt ikke blive godkendt, hvis boligerne i stedet kan anvendes til asylansøgere og flygtninge.

"Vi står midt i en situation, hvor landets kommuner er under massivt pres fra flygtningestrømmen. Derfor giver det ikke mening, at vi med den ene hånd leder efter nye boliger, og med den anden hånd nedriver boliger, som flygtninge sagtens kan bo i. Men vi skal selvfølgelig ikke standse en nedrivning uden sikkerhed for, at boligerne rent faktisk kan fyldes op igen, for jeg er helt opmærksom på, at det er dyrt for boligorganisationerne, når boligerne står tomme," udtaler udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg (V) på ministeriets hjemmeside.

Det koster boligselskaberne store beløb at have boligerne stående tomme, mens de afventer ministerets afgørelser.

Flygtningestrøm bremser nedrivning af almene boliger

Nedrivningsansøgninger vil blive behandlet ud fra tre kriterier, hvoraf mindst et skal være opfyldt, før der kan gives tilladelse til nedrivning af en almen bolig. Kriterierne er opdelt i byggetekniske problemer, løft af udsat boligområde eller udlejningsvanskeligheder og deraf afledte økonomiske problemer.

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 20: Proptech, slæb og raseri

Innovation og data var i højsædet, da store dele af branchen mødtes til Proptech Symposium i denne uge. Her var humøret lidt bedre end hos pirrelig jysk ejendomsudvikler. Og så vil Ejendomdanmarks nye topchef kæmpe for flere politiske resultater.

Michael Kaa fordobler overskuddet og lukrerer på stigende inflation

Det forgangne år bød på mere end en fordobling af overskuddet i MKA Ejendomme, som Michael Kaa Andersen står bag. Yderligere værdiopskrivninger venter på den anden side af en række igangværende udviklingsprojekter, fortæller milliardinvestoren i et interview med EjendomsWatch.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier