EjendomsWatch

Almene boligforeninger involverer sig i boliger til flygtninge

Furesø Kommune har indgået en fælles aftale med syv almene boligorganisationer om at finde boliger til flygtninge.

Foto: Mikkel Berg Pedersen/Polfoto

Furesø Kommune har indgået en fælles aftale med syv almene boligorganisationer om at finde boliger til flygtninge. Samtidig sætter kommunen ekstra fokus på jobs til flygtninge og god integration i boligområderne. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

"For Boligselskabet Farumsødal er det naturligt at medvirke til løsningen af den akutte opgave med at huse de flygtninge, der kommer hertil i de nærmeste måneder. Ligesom vi løbende stiller et stort antal boliger til rådighed for Furesø Kommunes løsning af boligsociale opgaver," siger Karin Beyer, næstformand i den almene boligorganisation Farumsødal, til Frederiksborg Amts Avis.

Private udlejere undslår sig at huse flygtninge

Hver tredje vil tvinge private til at huse flygtninge

Som en del af boligaftalen vil Furesø Kommune også samarbejde med boligorganisationerne om at finde job og praktikpladser til flygtningene. Dette kan ske gennem vedligeholdelse af de grønne områder i boligområderne, hvilket indsats være med til at øge integrationen og sikre, at de nye beboere bidrager til lokalsamfundet.

De almene boligorganisationer i aftalen er Farumsødal, Hareskov-Værløse Andelsboligforening, Værløse Almennyttige Boligselskab (VAB), AAB, Lejerbo Farum, Furesø Boligselskab og Borgerbo. Furesø bliver som andre kommuner pålagt at tage imod et antal flygtninge hvert år. I 2016 skal Furesø finde bolig til 102 flygtninge samt en række familiesammenføringer.

Klar bane til byggeri af 10.000 nye almene boliger

10.000 nye almene boliger risikerer at blive bygget for små

 

Mere fra EjendomsWatch

Krise tvinger ejendomsmæglere til at barbere i staben

Den finansielle uro har også ramt landets mæglere. Tiderne med fuld fart fremad er sat på hold – organisationerne skæres til, medarbejdere fyres, men enkelte ser det som en mulighed for at opsnappe de bedste kandidater. ”Medvinden skal nok komme tilbage,” siger Colliers-direktør.

Klumme: Andelsboliger som vi kender dem ér fremtiden

Andelsboliger er hverken ejerboliger eller noget der minder om almene boliger, og det skal de heller ikke være i fremtiden, lyder det fra danske andelsboligforeningers talerør i denne klumme, der lægger afstand til påstande om at være spekulanter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier