EjendomsWatch

Kolding byder ind på pulje til flygtningeboliger

Kolding Kommune har ansøgning på vej til det maksimale millionbeløb, som Udlændinge-, Integrations-og Boligministeriet kan tildele kommunen, der går efter at opføre boligejendommene flere steder i byen i samarbejde med boligorganisationer.

Foto: Per Rasmussen/Polfoto

Kolding Kommune vil udnytte den særlige statspulje til tilskud til byggeri af små, almene boliger til flygtninge maksimalt. Det betyder i følge en helt ny fordelingsnøgle fra Udlændinge-, Integrations-og Boligministeriet, at der kan skyde 171 af den type boliger op i Kolding i år og næste år. Det skriver Jydskevestkysten.

Bliver kommunens ansøgning godkendt, vil man modtage 10,5 mio. kr., der i samarbejde med boligorganisationerne som Bovia/AAB og Lejerbo skal føre til nye boligejendomme - hvor mindst halvdelen af boligerne i den enkelte ejendom skal være under 55 kvm - forskellige steder i byen.

"Vi synes, det er smart at få boligerne fordelt geografisk og tænkt sammen med andre boligprojekter som for eksempel almene familieboliger. Vi er også interesserede i, at boligerne har en langsigtet anvendelsmulighed, så de kan bruges, når der er ikke længere er behov for dem til flygtninge," siger Merete Dissing Pedsersen, områdechef for Plan, Byg og Ejendomme i Kolding Kommune, til Jydskevestkysten.

Kommunerne skal normalt betale 10 pct. af anlægsudgiften for almennyttige boligbyggerier, det såkaldte grundkapitaltilskud, men den særlige statspulje betyder, at staten betaler 75 pct. af dette beløb. Puljen er på i alt 640 mio. kr., som rækker til 10.338 boliger. Kommunerne får 100 procents anvisningsret til flygtningeboligerne, som boligselskaberne skal bygge og administrere.

Klar bane til byggeri af 10.000 nye almene boliger

Private udlejere undslår sig at huse flygtninge

Hver tredje vil tvinge private til at huse flygtninge

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier