EjendomsWatch

Fynsk ejendomsselskab bygger Odenses højeste hus

Togt Ejendomme begyndte som en hobby. Nu er Odense-koncernen kommet op i toppen af den fynske bygge-og ejendomsbranche.

Togt Ejendomme har senest opført sit største byggeri nogensinde på Østerbro i Odense. Her beholder virksomheden 7000 kvm selv, mens 1700 kvm er overtaget af det almennyttige boligselskab Odense Boligselskab. | Foto: PR-illustration

Det fynske ejendomsselskab Togt Ejendomme offentliggjorde et kæmpeoverskud i 2015 på 43 mio. kr. og en egenkapital på 150 mio. kr. Næste år vil virksomheden bygge Odenses højeste hus midt på Thomas B. Thriges Gade, hvor det bliver den mest synlige markering af omdannelsen af byen. Det skriver Fyens Stiftstidende. Selskabet blev grundlagt i 1990, da den smedeuddannede stifter og odenseaner Torben Tveskov købte sin første udlejningsejendom og passede den ved siden af sit job.

"Det hele bliver meget synligt nu. Men vi bygger oven på de 25 første års mange små skridt frem. Uden fundamentet fra de første mange år ville vi ikke have styrke til at bygge et højhus midt i byen. Vi har i mange år kun bygget til vores egen portefølje. Men i dag har vi flere projekter i gang, end vi selv har plads til, derfor har vi fået andre investorer med," siger Mogens Tveskov, adm. direktør for og medejer af Togt Ejendomme, til Fyens Stiftstidende.

Selve ejendomskoncernens egenkapital er på 195 millioner kroner. Efter generationskifte og andet er egenkapitalen i øverste moderselskab, der ejes ligeligt af grundlæggeren Torben Tveskovs to børn, dog på 150 mio kr. Togt Ejendommes strategi er at bygge boliger og derefter beholde størsteparten. I det nye byggeri på Thomas B. Thriges Gade, at alle boliger skal sælges som ejerlejligheder.

Der er ca. 675 lejligheder i beholdningen med værdi på lidt under 900 mio. kr. og er finansieret med en gæld på cirka 660 mio. kr. De fordeler sig med 500 i Odense, 100 i København og 75 i Svendborg. Senest har Togt Ejendomme opført sit største byggeri nogensinde på Østerbro i Odense. Her beholder virksomheden 7000 kvm selv, mens 1700 kvm er overtaget af det almennyttige boligselskab Odense Boligselskab. Det er færdiggørelsen af det store byggeri, der har medført det store overskud på 43 mio. kr i 2015.

Projektudvikleren Arkitektgruppen øger top- og bundlinjen

Odenses borgmester: "Vi har drysset guld ud på gaden"

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 32: Hvad er god service?

Branchen for ejendomsservice viste igen, at dens store akilleshæl er indtjeningen, mens resten af Danmark diskuterede, om udlejere har ret til at hæve huslejen, når inflationen stiger. Ugens overflyvning af de største historier på EjendomsWatch er klar.

Klumme: Forkast ny lov om andelsboliger

Den nuværende vilkårlighed i valuarvurderinger af andelsboliger vil fortsætte, hvis regeringens forslag om at ændre andelsboligloven, bliver til virkelighed, lyder det fra valuar Lars Wismann i denne klumme.

Jury på plads til Årets Ejendomsvirksomhed

EJENDOM2022: Erfarne navne fra ejendomsbranchen skal finde de bedst kvalificerede bud på vinderne af tre nye branchepriser, som uddeles på topmødet Ejendom2022 til november. Først skal EjendomsWatchs læsere og andre interesserede dog indstillle mulige kandidater.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier