EjendomsWatch

Fynsk ejendomsselskab bygger Odenses højeste hus

Togt Ejendomme begyndte som en hobby. Nu er Odense-koncernen kommet op i toppen af den fynske bygge-og ejendomsbranche.

Togt Ejendomme har senest opført sit største byggeri nogensinde på Østerbro i Odense. Her beholder virksomheden 7000 kvm selv, mens 1700 kvm er overtaget af det almennyttige boligselskab Odense Boligselskab. | Foto: PR-illustration

Det fynske ejendomsselskab Togt Ejendomme offentliggjorde et kæmpeoverskud i 2015 på 43 mio. kr. og en egenkapital på 150 mio. kr. Næste år vil virksomheden bygge Odenses højeste hus midt på Thomas B. Thriges Gade, hvor det bliver den mest synlige markering af omdannelsen af byen. Det skriver Fyens Stiftstidende. Selskabet blev grundlagt i 1990, da den smedeuddannede stifter og odenseaner Torben Tveskov købte sin første udlejningsejendom og passede den ved siden af sit job.

"Det hele bliver meget synligt nu. Men vi bygger oven på de 25 første års mange små skridt frem. Uden fundamentet fra de første mange år ville vi ikke have styrke til at bygge et højhus midt i byen. Vi har i mange år kun bygget til vores egen portefølje. Men i dag har vi flere projekter i gang, end vi selv har plads til, derfor har vi fået andre investorer med," siger Mogens Tveskov, adm. direktør for og medejer af Togt Ejendomme, til Fyens Stiftstidende.

Selve ejendomskoncernens egenkapital er på 195 millioner kroner. Efter generationskifte og andet er egenkapitalen i øverste moderselskab, der ejes ligeligt af grundlæggeren Torben Tveskovs to børn, dog på 150 mio kr. Togt Ejendommes strategi er at bygge boliger og derefter beholde størsteparten. I det nye byggeri på Thomas B. Thriges Gade, at alle boliger skal sælges som ejerlejligheder.

Der er ca. 675 lejligheder i beholdningen med værdi på lidt under 900 mio. kr. og er finansieret med en gæld på cirka 660 mio. kr. De fordeler sig med 500 i Odense, 100 i København og 75 i Svendborg. Senest har Togt Ejendomme opført sit største byggeri nogensinde på Østerbro i Odense. Her beholder virksomheden 7000 kvm selv, mens 1700 kvm er overtaget af det almennyttige boligselskab Odense Boligselskab. Det er færdiggørelsen af det store byggeri, der har medført det store overskud på 43 mio. kr i 2015.

Projektudvikleren Arkitektgruppen øger top- og bundlinjen

Odenses borgmester: "Vi har drysset guld ud på gaden"

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Købmændenes klub

Ejendomsdirektøren i en større dagligvarekæde spiller en ufrivillig hovedrolle i en penibel sag, der ser ud til at gribe om sig. Det samme gør intrigerne i landets største almene boligforening, hvor en direktørfyring ser ud til at dække over mere, end hvad øjet lige ser.

Konkurrence om at byudvikle ved København Syd Station er begyndt

Metroselskabet starter udbud af nyt byområde ved Ny Ellebjerg Station, som fra næste år bliver døbt København Syd med metro, tre S-togslinjer og flere internationale tog til følge. Byområdet skal indeholde erhverv, boliger og butikker, fremgår af udbudsmaterialet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier