EjendomsWatch

Dansk Byggeri kritiserer statens kontorinvesteringer

Selvom staten bygger kontorer for næsten 1 mia. kr., er det "ikke imponerende" ifølge erhvervsorganisationen. Generelt ligger det offentlige byggeri på et højere niveau, lyder det.

Offentlige byggerier lægger bunden for byggebranchen, men det er ikke de statslige kontorbyggerier, der trækker op. Det skriver Licitationen.

En ny opgørelse fra Bygningsstyrelsen viser, at staten i øjeblikket har planlagte eller igangsatte statslige kontorbyggerier for lige under en mia. kroner. Dertil kommer tre OPP-projekter.

"Samlet set ligger de offentlige byggerier på omkring 20 mia. kroner om året. Så de her 700-800 mio. kr. fordelt ud over nogle år er ikke meget. I statsligt regi er det ikke imponerende," siger chefanalytiker i Dansk Byggeri Finn Bo Frandsen til Licitationen.

Han forklarer, at det lige nu er de regionale sygehusbyggerier, der trækker de offentlige investeringer i byggeri op på et højt niveau. Finn Bo Frandsen vurderer i forbindelse med regeringens beslutning om at udflytte knap 4000 statslige arbejdspladser, at det vil medføre omkring 100.000 kvm tomme kontorlokaler i København.

Ejendomsmarkedet glæder sig over statens flytteplaner

Pensionsbranchen står parat med milliarder: Gabende mangel på OPP-projekter

Forsiden lige nu

KPMG-topchef køber investeringsejendom til rekordpris og gør lejere nervøse

Den øverste chef i revisionsselskabet KPMG i Danmark er ved siden af sit job også ejendomsinvestor. Med en ny tocifret millioninvestering i en nødlidende ejendom i København frygter lejerne at blive kastebold mellem kortsigtede spekulanter. KPMG-direktør lover dog over for EjendomsWatch at overholde gældende lovgivning.

Et flertal af danskere går ind for blandede byområder

Hverken høje eller lave indkomstgrupper skal klumpe sig sammen, lyder det fra statsministeren – og også fra en overvægt af danskere, viser en rundspørge. Resultatet glæder den almene boligsektor, der har gode erfaringer med blandet byggeri, og som også flere og flere private udviklere går i partnerskab med.

Gangsted-Rasmussen henter ny ejendomspartner

Familievirksomheden Gangsted-Rasmussen har hentet en ny ejendomspartner hos konkurrent. Rekrutteringen kommer efter, at Christian Gangsted-Rasmussen sidste år valgte at sige farvel til en række tidligere partnere og videreføre virksomheden i nye rammer.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier