EjendomsWatch

Dansk Byggeri kritiserer statens kontorinvesteringer

Selvom staten bygger kontorer for næsten 1 mia. kr., er det "ikke imponerende" ifølge erhvervsorganisationen. Generelt ligger det offentlige byggeri på et højere niveau, lyder det.

Foto: Colourbox

Offentlige byggerier lægger bunden for byggebranchen, men det er ikke de statslige kontorbyggerier, der trækker op. Det skriver Licitationen.

En ny opgørelse fra Bygningsstyrelsen viser, at staten i øjeblikket har planlagte eller igangsatte statslige kontorbyggerier for lige under en mia. kroner. Dertil kommer tre OPP-projekter.

"Samlet set ligger de offentlige byggerier på omkring 20 mia. kroner om året. Så de her 700-800 mio. kr. fordelt ud over nogle år er ikke meget. I statsligt regi er det ikke imponerende," siger chefanalytiker i Dansk Byggeri Finn Bo Frandsen til Licitationen.

Han forklarer, at det lige nu er de regionale sygehusbyggerier, der trækker de offentlige investeringer i byggeri op på et højt niveau. Finn Bo Frandsen vurderer i forbindelse med regeringens beslutning om at udflytte knap 4000 statslige arbejdspladser, at det vil medføre omkring 100.000 kvm tomme kontorlokaler i København.

Ejendomsmarkedet glæder sig over statens flytteplaner

Pensionsbranchen står parat med milliarder: Gabende mangel på OPP-projekter

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier