EjendomsWatch

Dansk Byggeri kritiserer statens kontorinvesteringer

Selvom staten bygger kontorer for næsten 1 mia. kr., er det "ikke imponerende" ifølge erhvervsorganisationen. Generelt ligger det offentlige byggeri på et højere niveau, lyder det.

Foto: Colourbox

Offentlige byggerier lægger bunden for byggebranchen, men det er ikke de statslige kontorbyggerier, der trækker op. Det skriver Licitationen.

En ny opgørelse fra Bygningsstyrelsen viser, at staten i øjeblikket har planlagte eller igangsatte statslige kontorbyggerier for lige under en mia. kroner. Dertil kommer tre OPP-projekter.

"Samlet set ligger de offentlige byggerier på omkring 20 mia. kroner om året. Så de her 700-800 mio. kr. fordelt ud over nogle år er ikke meget. I statsligt regi er det ikke imponerende," siger chefanalytiker i Dansk Byggeri Finn Bo Frandsen til Licitationen.

Han forklarer, at det lige nu er de regionale sygehusbyggerier, der trækker de offentlige investeringer i byggeri op på et højt niveau. Finn Bo Frandsen vurderer i forbindelse med regeringens beslutning om at udflytte knap 4000 statslige arbejdspladser, at det vil medføre omkring 100.000 kvm tomme kontorlokaler i København.

Ejendomsmarkedet glæder sig over statens flytteplaner

Pensionsbranchen står parat med milliarder: Gabende mangel på OPP-projekter

Mere fra EjendomsWatch

Mogens de Linde nærmer sig mursten for 4 milliarder

Byggeselskab Mogens de Linde gik frem på driften i 2021, mens der blev barberet omkring en fjerdedel af top- såvel som bundlinje. Værdiopskrivninger sætter igen i år et markant aftryk på regnskabet fra det aarhusianske ejendomskoryfæ, der netop har sammensat en ny ledelse.

Her er de seneste tinglyste ejendomshandler

Københavnske City Apartment indtager med tocifret millionopkøb førstepladsen på dagens liste med 11 transaktioner. Listen bringes i samarbejde med dataplatformen Resights og omfatter seneste tinglyste ejendomshandler i Danmark på over 10 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier