EjendomsWatch

Private ordregivere sætter dagsordenen på det danske byggemarked

Privatbyggeri har overhalet de offentlige ordrer. Flaskehalse og dominans fra bestemt projekttype skæmmer de positive tendenser.

Foto: Colourbox

Dansk erhvervsliv har i løbet af 2015 generobret rollen som største ordregiver til byggeriet. Det skriver Børsen. Dermed er det offentlige ikke længere den største drivkraft i sektoren. Det private byggeri kommer oven på et forholdsvis højt aktivitetsniveau i den offentlige sektor.

Det øgede aktivitetsniveau i det private byggeri fremgår af nye tal fra Byggepipeline.dk. Denne portal har Bygherreforeningen og data- leverandøren Byggefakta A/S i spidsen. I et dataudtræk fremgår det, at 66 pct. af de større byggeopgaver i Danmark, der sættes i gang i 2016, er private. Undersøgelsen omfatter udelukkende byggerier til værdier over 50 mio. kr.

Dansk Byggeri: Vi er ude af krisen

"Det er en udvikling, som vi har gået og ventet på, så det er jo lidt af en forårsbebuder. Nu begynder det private at trække for alvor," siger Henrik Bang, direktør i Bygherreforeningen, til Børsen.

Han mener dog, at der allerede er enkelte tegn på overophedning i sektoren i form af lokale flaskehalse. Bl.a. nævner han betonelementer som et område, hvor der opstår problemer. Det giver bl.a. udfordringer i forhold til tidsplaner. Samtidig ser Henrik Bang et problem i, at det primært er boligbyggeri i de større byer, der har stimuleret det private byggeri, og ikke en efterspørgsel i erhvervslivet.

Mere fra EjendomsWatch

Mægler misbrugt i Rema-direktørs boligsalg for 120 mio. kr.

REMA-DIREKTØR I DOBBELTROLLE: En lokal ejendomsmæglers vurdering blev brugt, da Rema-direktør solgte et boligprojekt til små investorer for over 120 mio. kr. Mægleren afviser dog nogensinde at have lavet den pågældende vurdering. ”Vi er bare blevet brugt som en brik i et stort spil,” siger mægler.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier