EjendomsWatch

Aarhus bejler til parkeringsinvestorer

Behovet for parkeringspladser i central bydel får politikere til at se positivt på at etablere stor parkeringskælder. Der er opbakning til projektet i begge sider af byrådet.

Foto: Jan Dagø/Polfoto

Venstres gruppe i Aarhus Byråd åbner op for en parkeringkælder i flere etager og et overdækket marked på Ingerslevs Boulevard i Aarhus-bydelen Frederiksbjerg. Partiet mener, at der er behov for at have visioner for større kapacitet for parkering i den central beliggende bydel. Det skriver JP Aarhus.

"Vi vil gerne have, at Kristian Würtz (S) (rådmand for teknik og miljø, red.) tager fat i idéen så hurtigt som muligt og går i dialog med lokalområdet. Det er et ressourcestærkt område, hvor beboerne har nogle gode ideer til, hvordan lokalområdet skal udformes. Vi skal ikke lave et torv, som området ikke vil have," siger byrådsmedlem Hans Skou (V) til JP Aarhus.

I den anden side af byrådet er SF ikke afvisende over for at etablere en p-kælder under Ingerslevs Boulevard og peger blandt andet på behov for bedre bykvalitet ved at få parkerede biler væk fra gaden, der er kendt for sit torvemarked.

Venstre foreslår i sin indstilling til byrådet, at teknik og miljø igangsætter en arkitektkonkurrence om at tegne p-kælderen med overdækket markedsplads, f.eks. i samarbejde med Arkitektskolen.

Aarhus reder op til rekordmange besøgende

Aarhus går fra stor by til storby

Mere fra EjendomsWatch

Konkurrence om at byudvikle ved København Syd Station er begyndt

Metroselskabet starter udbud af nyt byområde ved Ny Ellebjerg Station, som fra næste år bliver døbt København Syd med metro, tre S-togslinjer og flere internationale tog til følge. Byområdet skal indeholde erhverv, boliger og butikker, fremgår af udbudsmaterialet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier