Aarhus reder op til rekordmange besøgende

Antallet af overnattende gæster rundede en million i 2015. Selvom kapaciteten er øget, stiger belægningsgraden især under store arrangementer i byen.
Især under store arrangementer - som her racefestivalen Classic Race Aarhus - er der rift om sengepladserne. | Foto: Anders Hede/Classic Race Aarhus
Især under store arrangementer - som her racefestivalen Classic Race Aarhus - er der rift om sengepladserne. | Foto: Anders Hede/Classic Race Aarhus

Ifølge tal fra Danmarks Statistik rundede Aarhus i 2015 en million overnattende gæster. Det præcis tal endte på 1.007.042 overnatninger, hvilket er en stigning på 13 pct. fra 2014. Det skriver JP Aarhus.

Heraf var 774.521 af overnatningerne på aarhusianske hoteller, der oplevede en stigning på 17 pct. fra året før. Ifølge VisitAarhus oplever byen en stigning i antallet af weekendgæster i disse år.

"Det er nogle rigtig flotte tal. Det er dejligt, når man kan se, at selvom antallet af hotelværelser steg med næsten 400 værelser sidste år, så bliver de fyldt," siger Jakob Beck Wätjen, formand for Horestas regionsforening i Region Midtjylland og til daglig direktør på Montra Hotel Sabro Kro, til JP Aarhus.

Især under store arrangementer i Aarhus er der rift om sengepladserne. I forbindelse med racefestivalen Classic Race Aarhus er man gået fra en belægningsprocent på 50,4 pct. i 2012 til 90,7 pct. i 2015.

Turistorganisation: Aarhus behøver ekstra kongrescenter

Comwell-hoteller tjener igen penge

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også