EjendomsWatch

Aarhus gør klar til næste byggeprojekt

En række ejendomme i Aarhus midtby skal rives ned. Almene boliger og parkeringskælder er på tegnebrættet.

Foto: Google Street View

I Aarhus-bydelen Nørre Stenbro bliver en række ejendomme på Nørrebrogade 2-16 og rundt om hjørnet i Knudrisgade 5-7 revet ned og erstattet af op til 16.000 etagemeter nybyggeri. Det skriver Århus Stiftstidende.

Hedensted-firmaet C-Bolig råder over striben af ældre ejendomme op ad Nørrebrogade, mens kommunen ejer Knudrisgade-delen, hvor der tidligere har været blandt andet folkeregister. Her skal der bygges omkring 80 almene boliger til familier og handicappede.

"Når byrådet har godkendt lokalplanen, skal vi have fundet den boligforening, der skal bygge de almene boliger. Vi regner med, at det er på plads i slutningen af maj. Så vil byggeriet formentlig kunne gå i gang allerede i år," siger Bente Lykke Sørensen, chef for bolig- og projektudvikling i Aarhus Kommune, til Århus Stiftstidende.

Der står en kvinde bag byggeboom i Aarhus

Forslaget til lokalplan byder på nybyggeri i seks etager mod Nørrebrogade, fire-fem etager mod Knudrisgade og tre-fire etager inde i det store gårdrum. Under gårdrummet kan en parkeringskælder komme på tale.

Hver fjerde ny Aarhus-bolig skal være almennyttig

Aarhus går fra stor by til storby

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 25: Sommernerver

Rentestigninger og øget inflation smitter også af på ejendomsmarkedet, og i ugens løb har flere vægtige aktører i branchen forsøgt at mane til besindighed. Ingen grund til panik, endnu i hvert fald.

Medie: Nervøse investorer sår tvivl om milliardhandler

To konkrete ejendomshandler til flere milliarder risikerer ifølge mediet Insidebusiness at falde på gulvet, efter at en række danske og udenlandske investorer har gransket aktiverne og fundet prisen alt for høj i et økonomisk klima præget af usikkerhed og nervøsitet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier