EjendomsWatch

Aarhus gør klar til næste byggeprojekt

En række ejendomme i Aarhus midtby skal rives ned. Almene boliger og parkeringskælder er på tegnebrættet.

Foto: Google Street View

I Aarhus-bydelen Nørre Stenbro bliver en række ejendomme på Nørrebrogade 2-16 og rundt om hjørnet i Knudrisgade 5-7 revet ned og erstattet af op til 16.000 etagemeter nybyggeri. Det skriver Århus Stiftstidende.

Hedensted-firmaet C-Bolig råder over striben af ældre ejendomme op ad Nørrebrogade, mens kommunen ejer Knudrisgade-delen, hvor der tidligere har været blandt andet folkeregister. Her skal der bygges omkring 80 almene boliger til familier og handicappede.

"Når byrådet har godkendt lokalplanen, skal vi have fundet den boligforening, der skal bygge de almene boliger. Vi regner med, at det er på plads i slutningen af maj. Så vil byggeriet formentlig kunne gå i gang allerede i år," siger Bente Lykke Sørensen, chef for bolig- og projektudvikling i Aarhus Kommune, til Århus Stiftstidende.

Der står en kvinde bag byggeboom i Aarhus

Forslaget til lokalplan byder på nybyggeri i seks etager mod Nørrebrogade, fire-fem etager mod Knudrisgade og tre-fire etager inde i det store gårdrum. Under gårdrummet kan en parkeringskælder komme på tale.

Hver fjerde ny Aarhus-bolig skal være almennyttig

Aarhus går fra stor by til storby

Mere fra EjendomsWatch

Redder Roof Management: "Vi glæder os til at få skibet på ret køl"

Roof Management kan ånde lettet op, efter at branchekollegaerne fra Nectar Invest overtager ejerskabet fra bl.a. direktør Camilla Dalum og Gefion-direktør Thomas Færch. ”Man havde mistet blikket for det basale,” lyder det fra Nectar-ejer i et interview med EjendomsWatch. Ifølge Roof-direktør har flere købere været på banen. (Opdateret)

Innovater vinder udbud af 100 boliger i Kalundborg

På toppen af bakken ved Kalundborg skal der bygges boliger på 9500 kvm grund. Køb er betinget af lokalplan, som ventes på plads inden for et år. Planen er at finde en køber til projektet. Udviklingschef er optimist.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier