Regeringen vil forenkle udbudsregler

Rigide regler, der er med til at gøre byggeri dyrere, skal væk, varsler transport- og bygningsministeren.
Foto: Liv Høybye/Polfoto
Foto: Liv Høybye/Polfoto

Regeringen er klar til et opgør med de tunge udbudsprocesser i den offentlige sektor. Det fastslår transport- og bygningsminster Hans Christian Schmidt (V) over for Børsen.

"Vi har en bunden opgave, hvor vi skal have kigget på vores udbudsprocesser. Vi skal undgå, at de, der bestiller et byggeri, og de, der skal byde på opgaverne, drukner i kæmpe sagsgange og dokumentationskrav. Fra regeringens side er vi nødt til at sikre, at det offentlige byggeri bliver mere effektivt," siger Hans Christian Schmidt.

Han peger også på, at vi herhjemme ofte overimplementerer EU-regler. Det samme gælder byggematerialeindustriens særligt danske godkendelses- og dokumentationskrav.

"Det er ikke godt. Jeg bliver ikke i godt humør, når jeg ser det," siger han til Børsen.

Jørgen Lang, adm. direktør i ejendomsselskabet Feas under Aarhus Universitets Forskningsfond er enig. Har har en ejendomsportefølje på ca. 115.000 kvm erhvervslejemål, som Feas udlejer til Aarhus Universitet og private virksomheder på markedsvilkår.

"Reglerne kan godt være så rigide, at man mister nogle muligheder for at dyrke det, som man kan betegne som det gode købmandskab. I dag er det sådan, at reglerne let kommer til at gå forud for købmandskabet," siger Jørgen Lang til Børsen.

Bydel nær Aarhus Universitet satser bredt

Bydel i Aarhus skyder i vejret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også