EjendomsWatch

Regeringen vil forenkle udbudsregler

Rigide regler, der er med til at gøre byggeri dyrere, skal væk, varsler transport- og bygningsministeren.

Foto: Liv Høybye/Polfoto

Regeringen er klar til et opgør med de tunge udbudsprocesser i den offentlige sektor. Det fastslår transport- og bygningsminster Hans Christian Schmidt (V) over for Børsen.

"Vi har en bunden opgave, hvor vi skal have kigget på vores udbudsprocesser. Vi skal undgå, at de, der bestiller et byggeri, og de, der skal byde på opgaverne, drukner i kæmpe sagsgange og dokumentationskrav. Fra regeringens side er vi nødt til at sikre, at det offentlige byggeri bliver mere effektivt," siger Hans Christian Schmidt.

Han peger også på, at vi herhjemme ofte overimplementerer EU-regler. Det samme gælder byggematerialeindustriens særligt danske godkendelses- og dokumentationskrav.

"Det er ikke godt. Jeg bliver ikke i godt humør, når jeg ser det," siger han til Børsen.

Jørgen Lang, adm. direktør i ejendomsselskabet Feas under Aarhus Universitets Forskningsfond er enig. Har har en ejendomsportefølje på ca. 115.000 kvm erhvervslejemål, som Feas udlejer til Aarhus Universitet og private virksomheder på markedsvilkår.

"Reglerne kan godt være så rigide, at man mister nogle muligheder for at dyrke det, som man kan betegne som det gode købmandskab. I dag er det sådan, at reglerne let kommer til at gå forud for købmandskabet," siger Jørgen Lang til Børsen.

Bydel nær Aarhus Universitet satser bredt

Bydel i Aarhus skyder i vejret

Mere fra EjendomsWatch

Bekymrede bestyrelsesmedlemmer trækker fondstilsyn ind i sag om ejendomsadvokater

FINGRENE I FONDSMIDLER: Erhvervsstyrelsen har bedt om en forklaring fra fond, hvor to advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner i diverse honorarer. Det sker efter en henvendelse fra to uafhængige medlemmer af fondsbestyrelsen, der ser på situationen "med stigende bekymring." Bestyrelsesformand afviser kritikken.

Proptech solgt til mediekoncern

"Det passer perfekt til strategien om at styrke vores eksisterende virksomheder via opkøb," lyder det fra koncerndirektør efter opkøb af softwarefirma målrettet ejendomsadministration.

DI-direktør med rette "etiske kompas" bliver ny frontfigur hos Ejendomdanmark

Afløseren for adm. direktør Jannick Nytoft findes hos Dansk Industri, men hans cv fra andre organisationer er langt. "Personlighed og ledelseserfaring" har vejet tungest i rekrutteringen, fortæller Ejendomdanmark-formand til EjendomsWatch og lufter ambition om at komme "tættere på vores medlemmer." (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier