EjendomsWatch

Regeringen vil forenkle udbudsregler

Rigide regler, der er med til at gøre byggeri dyrere, skal væk, varsler transport- og bygningsministeren.

Foto: Liv Høybye/Polfoto

Regeringen er klar til et opgør med de tunge udbudsprocesser i den offentlige sektor. Det fastslår transport- og bygningsminster Hans Christian Schmidt (V) over for Børsen.

"Vi har en bunden opgave, hvor vi skal have kigget på vores udbudsprocesser. Vi skal undgå, at de, der bestiller et byggeri, og de, der skal byde på opgaverne, drukner i kæmpe sagsgange og dokumentationskrav. Fra regeringens side er vi nødt til at sikre, at det offentlige byggeri bliver mere effektivt," siger Hans Christian Schmidt.

Han peger også på, at vi herhjemme ofte overimplementerer EU-regler. Det samme gælder byggematerialeindustriens særligt danske godkendelses- og dokumentationskrav.

"Det er ikke godt. Jeg bliver ikke i godt humør, når jeg ser det," siger han til Børsen.

Jørgen Lang, adm. direktør i ejendomsselskabet Feas under Aarhus Universitets Forskningsfond er enig. Har har en ejendomsportefølje på ca. 115.000 kvm erhvervslejemål, som Feas udlejer til Aarhus Universitet og private virksomheder på markedsvilkår.

"Reglerne kan godt være så rigide, at man mister nogle muligheder for at dyrke det, som man kan betegne som det gode købmandskab. I dag er det sådan, at reglerne let kommer til at gå forud for købmandskabet," siger Jørgen Lang til Børsen.

Bydel nær Aarhus Universitet satser bredt

Bydel i Aarhus skyder i vejret

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier