EjendomsWatch

Regeringen vil forenkle udbudsregler

Rigide regler, der er med til at gøre byggeri dyrere, skal væk, varsler transport- og bygningsministeren.

Foto: Liv Høybye/Polfoto

Regeringen er klar til et opgør med de tunge udbudsprocesser i den offentlige sektor. Det fastslår transport- og bygningsminster Hans Christian Schmidt (V) over for Børsen.

"Vi har en bunden opgave, hvor vi skal have kigget på vores udbudsprocesser. Vi skal undgå, at de, der bestiller et byggeri, og de, der skal byde på opgaverne, drukner i kæmpe sagsgange og dokumentationskrav. Fra regeringens side er vi nødt til at sikre, at det offentlige byggeri bliver mere effektivt," siger Hans Christian Schmidt.

Han peger også på, at vi herhjemme ofte overimplementerer EU-regler. Det samme gælder byggematerialeindustriens særligt danske godkendelses- og dokumentationskrav.

"Det er ikke godt. Jeg bliver ikke i godt humør, når jeg ser det," siger han til Børsen.

Jørgen Lang, adm. direktør i ejendomsselskabet Feas under Aarhus Universitets Forskningsfond er enig. Har har en ejendomsportefølje på ca. 115.000 kvm erhvervslejemål, som Feas udlejer til Aarhus Universitet og private virksomheder på markedsvilkår.

"Reglerne kan godt være så rigide, at man mister nogle muligheder for at dyrke det, som man kan betegne som det gode købmandskab. I dag er det sådan, at reglerne let kommer til at gå forud for købmandskabet," siger Jørgen Lang til Børsen.

Bydel nær Aarhus Universitet satser bredt

Bydel i Aarhus skyder i vejret

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 47: Den svære afsked

Udskiftning i ledelseslaget hører til livets gang i den danske ejendomsbranche, men som vi så eksempler på i den forgange uge, kan det gøres mere eller mindre elegant. Samtidig gjorde nogle af de helt store aktører sig gældende, og den største af dem alle truede ligefrem med at vende Danmark ryggen.

Aftale med ny statslig superfond betyder fuldt hus hos pensionsinvestor i Nordhavn

AP Ejendomme og Danmarks Eksport- og Investeringsfond indgår lejeaftale til et trecifret millionbeløb, der gør den nye offentlige fællesfond til ankerlejer i det knap 17.000 kvm store Orienthuset, som står klar i Nordhavn til marts. Adm. direktør hos AP Ejendomme Peter Olsson beretter om markant lejerinteresse fra både ind- og udland.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier