EjendomsWatch

Bydel nær Aarhus Universitet satser bredt

Udviklingen af kvarter rummer en vifte af ejendomstyper.

Et projekt for Katrinebjerg, der netop nu er i høring, inkluderer et langt strøg for cykler og gående i niveauforskydelser, højhuse, campus og private boliger. | Foto: PR-illustration

Udviklingen af kvarteret Katrinebjerg i Aarhus byder en række forskellige ejendomsprojekter. Højhuse, campus, privat erhverv og boliger er alt sammen en del af planen for kvarterets fremtid, der skal i offentlig høring den 29. april. Det skriver JP Aarhus.

Det er bl.a. Forskningfondens Ejendomsselskab, FEAS, der er et datterselskab af Aarhus Universitets Forskningsfond, som vil omdanne de tidligere erhvervsarealer på Katrinebjerg til en helt ny bydel. Hele området ligger mellem Jens Baggesensvej, Helsingforsgade, Finlandsgade og Katrinebjergvej.

"Det er et campusområde, men det betyder ikke, at det bliver en universitetspark. Vi vil gerne have en mangfoldighed ind i området, og derfor vil gerne også have boliger ind. Så sikrer vi også, at vi får liv i området hele døgnet," siger Jørgen Laug, direktør i FEAS, til JP Aarhus.

Livsnerven i området bliver et langt strøg for cykler og gående i niveauforskydelser. Samtidig skal der anlægges pladser til fritidsaktiviteter og rekreation. Forhåbningen er, at aktiviteter i stueplan - såsom kantiner, fælleslokaler og små butikker og caféer - skal henvende sig til gaden.

Bydel i Aarhus skyder i vejret

Aarhus går fra stor by til storby

Mere fra EjendomsWatch

Danica finder ny administrator af tocifret milliardportefølje

En af landets største ejendomsadministratorer, CEJ, skal fra 1. oktober overtage administrationen af Danica Ejendommes portefølje af erhvervs- og boligejendomme.”Det styrker selvtilliden i organisationen,” lyder det fra topchef. Aftalen bliver blandt CEJ’s største og overtages fra den større konkurrent Newsec. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier