EjendomsWatch

Bydel i Aarhus skyder i vejret

Ny plan for bydel nær Aarhus Universitet åbner for byggeri til bolig- undervisnings- og erhvervsformål i samme størrelsesorden som Ceresbyen og med to højhuse på 18 etager.

Defco har planer om at fraflytte sine bygninger på Katrinebjerg i Aarhus. | Foto: Google Street View

Det er et byomdannelsesprojekt på størrelse med Ceresbyen, der er på vej i bydelen Katrinebjerg i Aarhus. Det skriver Århus Stiftstidende. Planerne for omdannelsen af bydelen til Campus Aarhus, der vil inkludere ejendomme til undervisning, forskning, erhverv og boliger, er blevet præsenteret på et borgermøde og er nu i en offentlig høring frem til den 29. april.

I planen indgår, at der i den østlige ende af området kan bygges to huse i op til 18 etager. FEAS - Aarhus Universitets forskningsfonds ejendomsselskab - ejer en stor del af området i forvejen og har ikke travlt med at bygge på grundene.

Lejligheder med panoramaudsigt udsolgt før rejsegilde

"Vi har ikke aktuelle planer om at udnytte alle byggemuligheder. Slet ikke. Der kan gå mange år, før vi er færdige, men vi er med til at fastlægge helheden nu - og vi vil gerne være med til at sikre, at nogle af goderne er på plads, inden det hele er færdigt," siger Jørgen Lang, direktør i FEAS, til Århus Stiftstidende.

I forvejen har selskabet en ejendomsportefølje på 115.000 kvm erhvervslejemål og udlejer til Aarhus Universitet og private virksomheder. Selskabets aktiver i form af grunde og bygninger er på omkring 1,4 mia. kr. Den anden store grundbesidder er pålægsfabrikken Defco, der går med flytteplaner. På Defco-grunden kan der bygges omkring 30.000 etagemeter. Hele området ligger mellem Jens Baggesensvej, Helsingforsgade, Finlandsgade og Katrinebjergvej.

Aarhus går fra stor by til storby

Pensiondanmark køber ejendomme i Aarhus

Revner i ejendom stopper byggeprojekt

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier