EjendomsWatch

Bydel i Aarhus skyder i vejret

Ny plan for bydel nær Aarhus Universitet åbner for byggeri til bolig- undervisnings- og erhvervsformål i samme størrelsesorden som Ceresbyen og med to højhuse på 18 etager.

Defco har planer om at fraflytte sine bygninger på Katrinebjerg i Aarhus. | Foto: Google Street View

Det er et byomdannelsesprojekt på størrelse med Ceresbyen, der er på vej i bydelen Katrinebjerg i Aarhus. Det skriver Århus Stiftstidende. Planerne for omdannelsen af bydelen til Campus Aarhus, der vil inkludere ejendomme til undervisning, forskning, erhverv og boliger, er blevet præsenteret på et borgermøde og er nu i en offentlig høring frem til den 29. april.

I planen indgår, at der i den østlige ende af området kan bygges to huse i op til 18 etager. FEAS - Aarhus Universitets forskningsfonds ejendomsselskab - ejer en stor del af området i forvejen og har ikke travlt med at bygge på grundene.

Lejligheder med panoramaudsigt udsolgt før rejsegilde

"Vi har ikke aktuelle planer om at udnytte alle byggemuligheder. Slet ikke. Der kan gå mange år, før vi er færdige, men vi er med til at fastlægge helheden nu - og vi vil gerne være med til at sikre, at nogle af goderne er på plads, inden det hele er færdigt," siger Jørgen Lang, direktør i FEAS, til Århus Stiftstidende.

I forvejen har selskabet en ejendomsportefølje på 115.000 kvm erhvervslejemål og udlejer til Aarhus Universitet og private virksomheder. Selskabets aktiver i form af grunde og bygninger er på omkring 1,4 mia. kr. Den anden store grundbesidder er pålægsfabrikken Defco, der går med flytteplaner. På Defco-grunden kan der bygges omkring 30.000 etagemeter. Hele området ligger mellem Jens Baggesensvej, Helsingforsgade, Finlandsgade og Katrinebjergvej.

Aarhus går fra stor by til storby

Pensiondanmark køber ejendomme i Aarhus

Revner i ejendom stopper byggeprojekt

Mere fra EjendomsWatch

Vicedirektør i Heimstaden siger op

Magnus Nordholm har været en ledende skikkelse i den mest aktive udenlandske investor på det danske ejendomsmarked, Heimstaden, gennem 14 år.

Fond tog risikoen med stort ejendomsprojekt – formandens søn står til gevinst

FINGRENE I FONDSMIDLER: Fond har investeret millioner i stort byudviklingsprojekt ved Roskilde, hvor formandens søn står til at få del i afkastet. Bestyrelsen er inhabil, og fondens overlevelse er i fare, lyder det i ekstern juridisk vurdering, som fonden har fået lavet. Vurderingen bliver "taget meget alvorligt," siger direktør og bestyrelsesmedlem.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier