EjendomsWatch

Danske rådgivervirksomheder er med til at udforme Norges nye regeringskvarter

Virksomhedernes norske afdelinger er med i det vinderteam, som skal stå for genetableringen af den norske regerings hovedkvarter. Området i Oslo blev beskadiget af en bombe i 2011. (Opdateret)

Foto: PR-illustration

(Artikel opdateret 28. september kl. 13:35 med kommentar og oplysninger fra Nordic Office of Architecture)

De norske datterselskaber hos Rambøll, Cowi og landskabsarkitekterne SLA er med i det team, der har vundet opgaven med at reetablere Norges regerings hovedkvarter, Regeringskvarteret, i Oslo, skriver Cowi i en pressemeddelelse. Kvarteret blev ramt af en bombesprængning i forbindelse med et terrorangreb i juli 2011.

Det vindende projekt hedder "Adapt" og består udover de danske aktører af de norske Nordic Office of Architecture med Haptic Architects i samarbejde med Aas-Jakobsen, Ingeniør Per Rasmussen, Bjørbekk & Lindheim Landskapsarkitekter, Asplan Viak samt underleverandørerne Scenario, NIKU og Norsam.

"Vi har udviklet 'Adapt' ud fra ordene vakker, værdig, venlig og varig. Vi ønskede at designe regeringskvarteret som et attraktivt område for folk at rejse til, som en formidler af norske værdier som åbenhed, og som en god og inkluderende arbejdsplads. Desuden er det vigtigt, at løsningerne kan tåle tidens tand," siger Gudmund Stokke, ledende partner og fagansvarlig i Nordic Office of Architecture, i pressemeddelelsen.

Han fortæller til EjendomsWatch, hvordan det har været afgørende for projektet, at det er de danske rådgiveres datterselskaber i Norge, som har været en del af det vindende team, fordi byggeriet af den norske regerings hovedkvarter kræver en sikkerhedsclearing af samtlige aktører.

Regeringskvarteret er planlagt til at bestå af syv bygninger med i alt 4500 arbejdspladser, når det er færdigt. Bygningerne vil få grønne tage med flere funktioner, som sammen med de nye byrum og en park skal gøre Regeringskvarteret til et offentligt tilgængeligt opholdssted i Oslo.

Henning Larsen vinder konkurrence om vartegn i Filippinerne

Dansk arkitektfirma tegner højhus i USA

Nyt børnehospital får mange fædre

Mere fra EjendomsWatch

Klumme: Andelsboliger som vi kender dem ér fremtiden

Andelsboliger er hverken ejerboliger eller noget der minder om almene boliger, og det skal de heller ikke være i fremtiden, lyder det fra danske andelsboligforeningers talerør i denne klumme, der lægger afstand til påstande om at være spekulanter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier