EjendomsWatch

Dansk arkitektfirma tegner højhus i USA

Schmidt Hammer Lassen Architects går ind på det amerikanske marked og står bag nyt byggeri, der blandt andet skal rumme 482 boliger.

Foto: PR-illustration

Danske Schmidt Hammer Lassen Architects skal tegne et nyt højhusprojekt i Detroit, der ligger i delstaten Michigan i det centrale USA op mod grænsen til Canada. Det skriver arkitektvirksomheden i en pressemeddelelse.

Projektet "Monroe Blocks" består af flere ejendomme, hvor den højeste bliver ca. 163 meter høj. Samlet kommer byggeriet til at rumme over 75.000 kvm kontor, over 15.000 kvm detail og 482 boliger. Projektet er ifølge Schmidt Hammer Lassen et af de største projekter i årevis i midten af Detroit, som blev hårdt ramt af finanskrisen og derouten for den amerikanske bilindustri, der tidligere kendetegnede byen.

"Efter hårde tider er Detroit ved at markere sig som USA's 'comeback city', og dette projekt tænker sig ind i denne bevægelse. Udfordringen har været at redefinere Detroits centrum, der i dag mest består af kontorbyggeri og parkering, til et mangfoldigt og multifunktionelt område til gavn for det bredere samfund," siger Kristian Ahlmark, seniorpartner hos Schmidt Hammer Lassen, i meddelelsen.

Foto: Pr-illustration
Foto: Pr-illustration
Med i projektet er også de danske landskabsarkitekter fra SLA. De danske virksomheder samarbejder med de lokaler arkitekter Neumann Smith og ingeniørfirmaet Buro Happold om opgaven, som har den lokale ejendomsudvikler Bedrock som bygherre.

Byggeriet af Monroe Blocks har efter planen første spadestik i begyndelsen af ​​2018 og vil færdiggøres i begyndelsen af 2022.

Schmidt Hammer Lassen har kontorer i København, Aarhus og Shanghai, og Monroe Blocks er arkitektvirksomhedens første projekt i USA. Virksomheden har været aktiv i Canada siden 2010 med biblioteksprojekter opført i byerne Edmonton og Halifax.

Henning Larsen Architects ruller storsatsning ud i Nordamerika

C.F. Møller vinder projekt i London med 330 boliger

Henning Larsen Architects vinder stort projekt i Canadas største by

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier