EjendomsWatch

Henning Larsen vinder konkurrence om vartegn i Filippinerne

308 meter tårn med grønne terrasser, atriummer og offentligt observatorium i toppen skal forvandle hovedstaden Manilas skyline, lyder ambitionen.

Foto: PR-visualisering

Den danske arkitektvirksomhed Henning Lasen har vundet en international designkonkurrence om en ny ikonisk bygning i Bonifacio Global City i hjertet af Manila, Filippinerne, oplyser virksomheden.

"Projektforslaget har en højde på 308 meter, og tårnets usædvanlige profil er designet til at redefinere Bonifacio som en global by og omdanne Manilas skyline. Om natten vil tårnet minde om et fyrtårn for byen, med dens oplyste spids, og om dagen vil tårnet byde på et offentligt observatorium med en spektakulær udsigt.

"Projektet er kendetegnet ved en høj grad af ansvar, ikke blot i forhold til materialer og produktion, men også i forhold til positive, sociale rum der tilskynder til intimitet og fællesskab," siger Claude Bøjer Godefroy, partner og designchef i Henning Larsens kontor i Hongkong, i meddelelsen.

Tårnet kommer til at byde på en stor offentlig plads omgivet af skyggegivende tropiske træer, moderne arbejdsområder, restauranter, et borgercenter med udstillingsrum og et offentligt tilgængeligt observatorium i toppen.

Tårnets midte vil bestå af arbejdsrum med behageligt dagslys, store sociale områder og adgang til grønne terrasser og atriummer, fremgår det.

"Bygningen er en milepæl for Manila og Filippinerne. Vi sigtede efter at skabe en ægte filippinsk bygning ved at forstå og integrere elementer af den filippinske natur, kultur og klima," uddyber Claude Bøjer Godefroy.

Tårnet er det vindende projekt for en international designkonkurrence for arkitekter fra hele verden. Designet er skabt i samarbejde med landskabsarkitekterne SLA og Burohappold Engineering, fremgår det.

Dansk arkitektfirma tegner højhus i USA

Danske arkitekter skal tegne en af Sveriges travleste stationer

Danske arkitekter tegner fransk bud på hovedbygning til ombejlet EU-agentur

C.F. Møller vinder projekt i London med 330 boliger 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Købmændenes klub

Ejendomsdirektøren i en større dagligvarekæde spiller en ufrivillig hovedrolle i en penibel sag, der ser ud til at gribe om sig. Det samme gør intrigerne i landets største almene boligforening, hvor en direktørfyring ser ud til at dække over mere, end hvad øjet lige ser.

Konkurrence om at byudvikle ved København Syd Station er begyndt

Metroselskabet starter udbud af nyt byområde ved Ny Ellebjerg Station, som fra næste år bliver døbt København Syd med metro, tre S-togslinjer og flere internationale tog til følge. Byområdet skal indeholde erhverv, boliger og butikker, fremgår af udbudsmaterialet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier