EjendomsWatch

Nyt børnehospital får mange fædre

En større gruppe af rådgivere med arkitektfirmaet 3XN i spidsen vinder opgaven med at tegne et nyt børnehospital i København, som blandet andet Lego-fond står bag.

Foto: PR-illustration

Et team bestående af 3XN som totalrådgiver med Arkitema Architects, Niras, Rosan Bosch Studio og Kirstine Jensens Tegnestue som underrådgivere har vundet konkurrencen om at tegne Børneriget, som bliver opført ved siden af Rigshospitalet på Østerbro i København. Det skriver Arkitema Architects og 3XN i en pressemeddelelse.

Bygherre på projektet er Rigshopitalet, Region Hovedstaden og den almengørende Ole Kirk's Fond, der blev oprettet i 1964 i erindring om Legos stifter, Ole Kirk Kristiansen.

"Ambitionen er at skabe et hospital med en hjemlig og uformel atmosfære, hvor patienter og deres familier vil få en tryg rejse med logiske sammenhænge og legende rammer. Der skal være differentierede rammer og muligheder i det nye børnehospital til alle patienttyper og til alle de pårørende og ansatte, der får deres daglige gang i huset," siger Stig Vesterager Gothelf, designansvarlig og partner hos 3XN, i meddelelsen.

Børneriget forventes at at blive taget i brug i 2024 og vil kunne huse 1200 medarbejdere og modtage 900 patienter. Der er lagt op til at kunne bygge i op til 60 meters højde.

C.F. Møller henter ny chef hos Arkitema

Danske arkitekter skal tegne en af Sveriges travleste stationer

Arkitema giver fredede bygninger i Carlsberg Byen nyt liv

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 25: Sommernerver

Rentestigninger og øget inflation smitter også af på ejendomsmarkedet, og i ugens løb har flere vægtige aktører i branchen forsøgt at mane til besindighed. Ingen grund til panik, endnu i hvert fald.

Medie: Nervøse investorer sår tvivl om milliardhandler

To konkrete ejendomshandler til flere milliarder risikerer ifølge mediet Insidebusiness at falde på gulvet, efter at en række danske og udenlandske investorer har gransket aktiverne og fundet prisen alt for høj i et økonomisk klima præget af usikkerhed og nervøsitet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier