EjendomsWatch

Arkitema giver fredede bygninger i Carlsberg Byen nyt liv

Fredede bygninger skal omfavnes og ikke ses som en begrænsning, mener arkitekt på den nye bydel Carlsberg Byen. Omdannelsen fremtidssikrer kulturarven, mener han.

Foto: PR-illustration

En fredet bygning fortæller noget om vores historie, men der er ikke mange af dem i Danmark. Derfor må vi værne om dem, der er. Men det er ikke sådan lige til at omgås fredede huse, for ofte passer deres fortidige funktioner ikke til vores nutidige behov. I Carlsberg Byen vil 15 pct. af den færdige by bestå af de historiske bygninger fra bryggertiden, og for Jens Nyhus, adm. direktør i Carlsberg Byen, er det vigtigt, at de omkringliggende nye bygninger designes og opføres med respekt for de fredede bygninger.

"Carlsberg Byen ville ikke være Carlsberg Byen uden de fredede bygninger fra Carlsberg. Derfor har vi en pligt til at skabe noget udenom med samme arkitektoniske tyngde og høje kvalitet. De nye byggerier skal spille sammen med de gamle, og der skal skabes sammenhæng," siger han.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Danica finder ny administrator af tocifret milliardportefølje

En af landets største ejendomsadministratorer, CEJ, skal fra 1. oktober overtage administrationen af Danica Ejendommes portefølje af erhvervs- og boligejendomme.”Det styrker selvtilliden i organisationen,” lyder det fra topchef. Aftalen bliver blandt CEJ’s største og overtages fra den større konkurrent Newsec. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier