EjendomsWatch

Arkitema giver fredede bygninger i Carlsberg Byen nyt liv

Fredede bygninger skal omfavnes og ikke ses som en begrænsning, mener arkitekt på den nye bydel Carlsberg Byen. Omdannelsen fremtidssikrer kulturarven, mener han.

Foto: PR-illustration

En fredet bygning fortæller noget om vores historie, men der er ikke mange af dem i Danmark. Derfor må vi værne om dem, der er. Men det er ikke sådan lige til at omgås fredede huse, for ofte passer deres fortidige funktioner ikke til vores nutidige behov. I Carlsberg Byen vil 15 pct. af den færdige by bestå af de historiske bygninger fra bryggertiden, og for Jens Nyhus, adm. direktør i Carlsberg Byen, er det vigtigt, at de omkringliggende nye bygninger designes og opføres med respekt for de fredede bygninger.

"Carlsberg Byen ville ikke være Carlsberg Byen uden de fredede bygninger fra Carlsberg. Derfor har vi en pligt til at skabe noget udenom med samme arkitektoniske tyngde og høje kvalitet. De nye byggerier skal spille sammen med de gamle, og der skal skabes sammenhæng," siger han.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Vicedirektør i Heimstaden siger op

Magnus Nordholm har været en ledende skikkelse i den mest aktive udenlandske investor på det danske ejendomsmarked, Heimstaden, gennem 14 år.

Fond tog risikoen med stort ejendomsprojekt – formandens søn står til gevinst

FINGRENE I FONDSMIDLER: Fond har investeret millioner i stort byudviklingsprojekt ved Roskilde, hvor formandens søn står til at få del i afkastet. Bestyrelsen er inhabil, og fondens overlevelse er i fare, lyder det i ekstern juridisk vurdering, som fonden har fået lavet. Vurderingen bliver "taget meget alvorligt," siger direktør og bestyrelsesmedlem.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier