Tre arkitekter dyster om at tegne samlingssted til 600.000 personer årligt

Et nyt sports- og kulturcampus i Aarhus-bydelen Gellerup til små 200 mio. kr. bliver en opgave for arkitekter med internationale aftryk.
Arkitektvirksomheden 3XN's bud på biblioteksdelen af det kommende sport- og kulturhus i Aarhus-bydelen Gellerup. | Foto: PR-visualisering: 3XN
Arkitektvirksomheden 3XN's bud på biblioteksdelen af det kommende sport- og kulturhus i Aarhus-bydelen Gellerup. | Foto: PR-visualisering: 3XN

Enten bliver det 3XN. Eller også Schmidt Hammer Lassen. Eller tegnestuen Cebra.

De tre arkitektfirmaer er netop blevet udvalgt til at gå videre i konkurrencen om at tegne en ny såkaldt sport- og kulturcampus i Aarhus, oplyser kommunen tirsdag.

Kulturhuset skal være et samlingssted med blandt andet bibliotek, beboerhus og bevægelseshus. Hovedattraktionen bliver dog et verdensbad, som er en videreudvikling af det klassiske badeland, hvor der vil være tyrkisk hammam, finske saunaer og dampbade, men også med plads til rutchebaner og svømmebaner.

"Projektet er et centralt element i at forandre Gellerup og i højere grad forene området med Aarhus. Derfor er det også afgørende for mig, at projekterne understøtter målet om en alsidig beboersammensætning i området. Vi har set nogle spændende forarbejder, og jeg ser frem til at blive præsenteret for de færdige projekter," siger Bünyamin Simsek, rådmand for børn- og ungeområdet, i en meddelelse.

I alt 22 firmaer havde indsendt forslag. Af dem blev fem prækvalificeret.

Det er Aarhus Kommune og Brabrand Boligforening, der sammen står bag projektet.

3XN's forslag har et budget på knap 193 mio. kr.

Triumfbue på vej til Aarhus: "Et ikon for byen"  

Arkitekt gennem 30 år sværger til det funktionelle: "Ikke noget pjank"

Plan klar til at omdanne Papirøen i København til 45.000 kvm bebyggelse 

Bjarke Ingels vil sammen med japanere og finner tegne kulturhus  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også