EjendomsWatch

Byggesocietetet bifalder lempede krav til boligstørrelser i København

Borgerrepræsentationen i København har stemt for et forslag om at ændre kommunens krav om en gennemsnitlig boligstørrelse på 95 kvm for nye boliger. Godt nyt mener Byggesocietetet, der mener, at private bygherrer får lettere ved at opføre boliger for alle størrelser pengepung.

Foto: PR

Det er gode nyheder for private bygherrer, at Borgerrepræsentationen i København torsdag har stemt for et forslag, der baner vej for, at der kan bygges flere mindre boliger i København. Konkret skal et krav om en gennemsnitlig boligstørrelse på 95 kvm i mindst 75 pct. af alt nybyggeri blødes op.

Sådan lyder det fra bygge- og ejendomsbranchens talerør, Byggesocietetet, hvor landsformand Tony Christrup er positiv over for, at de private bygherrer nu vil få mulighed for at opføre boliger, der er til at betale for alle:

"Det er vigtigt, at vi i en by som København, hvor indbyggertallet hvert år stiger med i omegnen af 10.000-11.000 personer, har et fleksibelt boligmarked, hvor udbud og efterspørgsel følges ad. Afskaffelsen af 95 kvadratmeter-reglen er et vigtigt skridt på vejen til at nå den balance," siger Tony Christrup, landsformand i Byggesocietetet, og fortsætter:

"Reglen stammer fra en tid, hvor København så ganske anderledes ud, og hvor hensigten var at gøre hovedstadsområdet attraktivt for børnefamilier. I dag består syv ud af ti husstande i København af enlige, som netop har brug for små og billige boliger. Dem skal vi også bygge til – København skal være en by for alle."

Forslaget om at lempe på kravet til boligstørrelse er sket på initiativ af Liberal Alliance i København. Borgerrepræsentationen har således vedtaget, at forvaltningen i efteråret 2017 fremlægger konkrete modeller for en ændring af de størrelseskrav, der arbejdes med i kommuneplanen.

"Det er helt fantastisk, at vi har fået flertal for vores politik i Borgerrepræsentationen og derved forhåbentlig kan få løsnet gevaldigt op for de krav som stilles til størrelserne på nye boliger i København. Jeg er både glad og stolt over, at vi i Liberal Alliance i København er kommet igennem med denne agenda, siger Danny K. Malkowski, der er kandidat til kommunalvalget i Københavns Kommune for Liberal Alliance.

Han kalder det samtidig spild af penge, at kommunen bruger penge på at bygge flere almene boliger.

"Dette er spild af skatteborgernes penge, når kommunen samtidig fastholder en skadelig overregulering af boligmarkedet, der helt fra start af har været med til at drive priserne i vejret. Nu har vi taget et kæmpe skridt i den rigtige retning ved at fjerne en stor del af denne regulering, som i fremtiden især vil komme de københavnere, der søger en mindre og billigere to- eller treværelsesbolig, til gavn," siger han i meddelelsen.

Ny byplan-sherif i København: Højhuse er en del af byen 

Borgmester kørt over i sag om gigant-højhuse i Nordhavn

København skærper profilen over for potentielle investorer

Formanden svinger støvekosten i Byggesocietetet 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Købmændenes klub

Ejendomsdirektøren i en større dagligvarekæde spiller en ufrivillig hovedrolle i en penibel sag, der ser ud til at gribe om sig. Det samme gør intrigerne i landets største almene boligforening, hvor en direktørfyring ser ud til at dække over mere, end hvad øjet lige ser.

Konkurrence om at byudvikle ved København Syd Station er begyndt

Metroselskabet starter udbud af nyt byområde ved Ny Ellebjerg Station, som fra næste år bliver døbt København Syd med metro, tre S-togslinjer og flere internationale tog til følge. Byområdet skal indeholde erhverv, boliger og butikker, fremgår af udbudsmaterialet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier