EjendomsWatch

Analysefirma ser vigende tilflytning til København

Hovedstaden er blevet for dyr og med for ens typer boliger, der betyder, at børnefamilier skubbes ud af kommunen, lyder det fra ejendomsanalysefirmaet Exometric.

Foto: Ritzau Scanpix.

Udvalget af boliger i København er for ens, og hovedstaden risikerer at ende som et sted, hvor kun par og enlige uden børn har råd til at bo.

Sådan lyder advarslen fra analysefirmaet Exometric, som på baggrund af store datamængder, big data, samt markedsinterviews analyserer de potentialer, som forskellige områder af landet råder over.

”København vokser stadig, men væksten er gået en smule ned i tempo. Det er ikke overraskende for os, for på grund af de høje boligpriser er der kommet en ny, forøget prisfølsomhed, der giver en orientering mod alternative steder at flytte hen," siger Henrik Sørensen, adm. direktør og partner i Exometric, i en pressemeddelelse i forbindelse med en ny analyse fra Exometric.

Han mener, at Københavns overborgmester Frank Jensen (S) har en pointe, når han advarer mod, at København ender som en lukket fest for de rige.

Nye tal fra Exometric viser, at københavnere i dag typisk overvejer mellem fire og fem steder, hvor de potentielt godt kunne tænke sig at flytte hen – uden for København. Det tal var for to år siden under tre, fordi de fleste københavnere havde meget svært ved at se sig selv andre steder end netop København.

"Byens beboersammensætning ændres efterhånden som byen bliver mere komprimeret. Det betyder, at vi i højere grad vil se byen komme til at bestå af par uden børn, det gælder både unge og ældre. De er de groft sagt de eneste, der vil være i stand til at honorere de stadig højere boligpriser. På den måde er København ved at få karakter af en reel storby i stil med London, Paris og New York — for nu at overdrive pointen,” siger Henrik Sørensen.

Han opfordrer Københavns Kommune til at genoverveje sine plankrav.

”Beslutningstagerne må acceptere, at der bygges en større andel små boliger. De må opgive de restriktioner, der betyder, at nogle grupper simpelthen ikke har råd til at bo i byen. Det kræver, at de er mere large med både byggeprocenter og plankrav. Jeg er meget bekymret på målgruppernes vegne, der er brug for en større spredning, især når det kommer til billigere boliger,” siger Henrik Sørensen.

Analysefirma med speciale i ejendomme solgt til energiselskab

Analyseselskab sætter boligkøbere i system

København skærper profilen over for potentielle investorer

 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 25: Sommernerver

Rentestigninger og øget inflation smitter også af på ejendomsmarkedet, og i ugens løb har flere vægtige aktører i branchen forsøgt at mane til besindighed. Ingen grund til panik, endnu i hvert fald.

Medie: Nervøse investorer sår tvivl om milliardhandler

To konkrete ejendomshandler til flere milliarder risikerer ifølge mediet Insidebusiness at falde på gulvet, efter at en række danske og udenlandske investorer har gransket aktiverne og fundet prisen alt for høj i et økonomisk klima præget af usikkerhed og nervøsitet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier