EjendomsWatch

Analysefirma ser vigende tilflytning til København

Hovedstaden er blevet for dyr og med for ens typer boliger, der betyder, at børnefamilier skubbes ud af kommunen, lyder det fra ejendomsanalysefirmaet Exometric.

Foto: Ritzau Scanpix.

Udvalget af boliger i København er for ens, og hovedstaden risikerer at ende som et sted, hvor kun par og enlige uden børn har råd til at bo.

Sådan lyder advarslen fra analysefirmaet Exometric, som på baggrund af store datamængder, big data, samt markedsinterviews analyserer de potentialer, som forskellige områder af landet råder over.

”København vokser stadig, men væksten er gået en smule ned i tempo. Det er ikke overraskende for os, for på grund af de høje boligpriser er der kommet en ny, forøget prisfølsomhed, der giver en orientering mod alternative steder at flytte hen," siger Henrik Sørensen, adm. direktør og partner i Exometric, i en pressemeddelelse i forbindelse med en ny analyse fra Exometric.

Han mener, at Københavns overborgmester Frank Jensen (S) har en pointe, når han advarer mod, at København ender som en lukket fest for de rige.

Nye tal fra Exometric viser, at københavnere i dag typisk overvejer mellem fire og fem steder, hvor de potentielt godt kunne tænke sig at flytte hen – uden for København. Det tal var for to år siden under tre, fordi de fleste københavnere havde meget svært ved at se sig selv andre steder end netop København.

"Byens beboersammensætning ændres efterhånden som byen bliver mere komprimeret. Det betyder, at vi i højere grad vil se byen komme til at bestå af par uden børn, det gælder både unge og ældre. De er de groft sagt de eneste, der vil være i stand til at honorere de stadig højere boligpriser. På den måde er København ved at få karakter af en reel storby i stil med London, Paris og New York — for nu at overdrive pointen,” siger Henrik Sørensen.

Han opfordrer Københavns Kommune til at genoverveje sine plankrav.

”Beslutningstagerne må acceptere, at der bygges en større andel små boliger. De må opgive de restriktioner, der betyder, at nogle grupper simpelthen ikke har råd til at bo i byen. Det kræver, at de er mere large med både byggeprocenter og plankrav. Jeg er meget bekymret på målgruppernes vegne, der er brug for en større spredning, især når det kommer til billigere boliger,” siger Henrik Sørensen.

Analysefirma med speciale i ejendomme solgt til energiselskab

Analyseselskab sætter boligkøbere i system

København skærper profilen over for potentielle investorer

 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 47: Den svære afsked

Udskiftning i ledelseslaget hører til livets gang i den danske ejendomsbranche, men som vi så eksempler på i den forgange uge, kan det gøres mere eller mindre elegant. Samtidig gjorde nogle af de helt store aktører sig gældende, og den største af dem alle truede ligefrem med at vende Danmark ryggen.

Aftale med ny statslig superfond betyder fuldt hus hos pensionsinvestor i Nordhavn

AP Ejendomme og Danmarks Eksport- og Investeringsfond indgår lejeaftale til et trecifret millionbeløb, der gør den nye offentlige fællesfond til ankerlejer i det knap 17.000 kvm store Orienthuset, som står klar i Nordhavn til marts. Adm. direktør hos AP Ejendomme Peter Olsson beretter om markant lejerinteresse fra både ind- og udland.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier