EjendomsWatch

Byggebossens opråb: Udnyt de digitale muligheder

Byggebranchen bør være langt bedre til at gøre brug af de digitale muligheder for at hente besparelser og øge produktiviteten, lyder det fra Tony Christrup, landsformand i Byggesocietetet.

Foto: Ritzau Scanpix / Jan Dagø

Hvis investeringerne i bygge- og ejendomsbranchen for alvor skal i gang, skal virksomhederne blive bedre til at gøre brug af de digitale muligheder, der findes, men som branchen endnu ikke for alvor har taget til sig.

Sådan lyder opråbet fra Tony Christrup, landsformand i Byggesocietetet, i en klumme, som EjendomsWatch bringer mandag.

Ineffektive arbejdsgange koster hvert år branchen dyrt, og ved at digitalisere byggeprocessen og strukturere informationerne om byggeprojekter kan der være store besparelser at hente, mener Tony Christrup.

"Det bør derfor være indlysende for enhver, at der er et stort behov for at tænke digitalt – ikke blot i den indledende projekteringsfase, men også for driftsorganisationen, som efter byggeriets etablering skal overtage drift og vedligehold, er det en kæmpe fordel at have bygningen liggende i digital form. Risikoen for, at der går vigtige oplysninger tabt, er ganske enkelt mindre," skriver Tony Christrup blandt andet i klummen.

Ifølge landsformanden handler det også om produktivitet og værdiskabelse, og han undrer sig derfor over, at branchen ikke investerer mere i it og nye teknologier.

Hele klummen kan læses her.

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Aarhus-kollegie nedlægger over 600 værelser

En gæld på 60 millioner til staten. Lejetab for flere millioner. Nu vil man problemerne til livs, lyder det fra bestyrelsen bag Skjoldhøjkollegiet i Aarhus. Frasalg indgår i planerne.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier