EjendomsWatch

Byggebossens opråb: Udnyt de digitale muligheder

Byggebranchen bør være langt bedre til at gøre brug af de digitale muligheder for at hente besparelser og øge produktiviteten, lyder det fra Tony Christrup, landsformand i Byggesocietetet.

Foto: Ritzau Scanpix / Jan Dagø

Hvis investeringerne i bygge- og ejendomsbranchen for alvor skal i gang, skal virksomhederne blive bedre til at gøre brug af de digitale muligheder, der findes, men som branchen endnu ikke for alvor har taget til sig.

Sådan lyder opråbet fra Tony Christrup, landsformand i Byggesocietetet, i en klumme, som EjendomsWatch bringer mandag.

Ineffektive arbejdsgange koster hvert år branchen dyrt, og ved at digitalisere byggeprocessen og strukturere informationerne om byggeprojekter kan der være store besparelser at hente, mener Tony Christrup.

"Det bør derfor være indlysende for enhver, at der er et stort behov for at tænke digitalt – ikke blot i den indledende projekteringsfase, men også for driftsorganisationen, som efter byggeriets etablering skal overtage drift og vedligehold, er det en kæmpe fordel at have bygningen liggende i digital form. Risikoen for, at der går vigtige oplysninger tabt, er ganske enkelt mindre," skriver Tony Christrup blandt andet i klummen.

Ifølge landsformanden handler det også om produktivitet og værdiskabelse, og han undrer sig derfor over, at branchen ikke investerer mere i it og nye teknologier.

Hele klummen kan læses her.

Mere fra EjendomsWatch

Nye kræfter polstrer investeringsplatform til udlandseventyr

Nyt ejerskab hos digital investeringsplatform vil fordoble volumen og føre konceptet ud over Danmarks grænser. Tidligere Børsen-direktør skal booste kommerciel strategi og være med til at vise, "at The Many ikke bare er en god idé, men også kan blive en forretningsmæssig succes," som han siger til EjendomsWatch.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier