EjendomsWatch

Borgmester kørt over i sag om gigant-højhuse i Nordhavn

Politisk flertal i København nikker principielt ja til højhuse i Nordhavn og efterlader dermed teknik- og miljøborgmester i mindretal.

Foto: PR

Et bredt politisk flertal i Københavns Kommune godkender videreudviklingen af to højhus-projekter i Ydre Nordhavn på Østerbro, skriver Politiken.

Dermed kan enten Vesteuropas højeste bygning på 330 meter med hotel, shoppingcenter og beboelse eller en 280 meter høj skyskraber med en omkringliggende H.C. Andersen-tematiseret forlystelsespark bygges ved Oceankaj i den nye bydel i Københavns Nordhavn — hvis der vel at mærke findes risikovillige investorer.

Prestigeprojekt har to store udfordringer: Politik og penge

Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning og Økonomiforvaltning havde ellers anbefalet en afvisning af de to projekter, da de bryder afgørende med de planer, der i øjeblikket findes for udbygningen af Nordhavn.

"Nordhavn mangler i den grad billige boliger og grønne områder. Det får man ikke med de to projekter. H.C. Andersen Adventure Tower vil eksempelvis skabe en kommerciel forlystelsespark og dermed et luksusresort, der lukker sig om sig selv i stedet for at åbne sig over for byen. Det kender vi fra Dubai, og det er bestemt ikke det, vi har brug for i København," siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL), til Politiken.

Han tilføjer, at flertallets ja til mega-højhuse samtidig er et ja til, at storkapitalen skal sætte dagsordenen for udviklingen af København.

H.C. Andersen Adventure Tower er tegnet af arkitekten Bjarke Ingels og har blandt andet Rambøll og KAB som samarbejdspartnere.

Pensionskasser skeptiske over for H.C. Andersen-tårn til 6,5 mia. kr.

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 2: Over grænsen

Udenlandske investormilliarder tilflyder i højere grad end nogensinde før det danske ejendomsmarked, hvilket skaber grobund og et lukrativt marked for lokale aktører, der ønsker at give en hjælpende hånd.

Arkitektchef fratræder "efter gensidig aftale"

Erik Arkitekter i Viborg har ved årsskiftet sagt farvel til sin adm. direktør, der også har været partner. Forretningsudvikling kræver et blik for nuancerne hos hver kunde, uddyber virksomheden.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier