EjendomsWatch

Borgmester kørt over i sag om gigant-højhuse i Nordhavn

Politisk flertal i København nikker principielt ja til højhuse i Nordhavn og efterlader dermed teknik- og miljøborgmester i mindretal.

Foto: PR

Et bredt politisk flertal i Københavns Kommune godkender videreudviklingen af to højhus-projekter i Ydre Nordhavn på Østerbro, skriver Politiken.

Dermed kan enten Vesteuropas højeste bygning på 330 meter med hotel, shoppingcenter og beboelse eller en 280 meter høj skyskraber med en omkringliggende H.C. Andersen-tematiseret forlystelsespark bygges ved Oceankaj i den nye bydel i Københavns Nordhavn — hvis der vel at mærke findes risikovillige investorer.

Prestigeprojekt har to store udfordringer: Politik og penge

Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning og Økonomiforvaltning havde ellers anbefalet en afvisning af de to projekter, da de bryder afgørende med de planer, der i øjeblikket findes for udbygningen af Nordhavn.

"Nordhavn mangler i den grad billige boliger og grønne områder. Det får man ikke med de to projekter. H.C. Andersen Adventure Tower vil eksempelvis skabe en kommerciel forlystelsespark og dermed et luksusresort, der lukker sig om sig selv i stedet for at åbne sig over for byen. Det kender vi fra Dubai, og det er bestemt ikke det, vi har brug for i København," siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL), til Politiken.

Han tilføjer, at flertallets ja til mega-højhuse samtidig er et ja til, at storkapitalen skal sætte dagsordenen for udviklingen af København.

H.C. Andersen Adventure Tower er tegnet af arkitekten Bjarke Ingels og har blandt andet Rambøll og KAB som samarbejdspartnere.

Pensionskasser skeptiske over for H.C. Andersen-tårn til 6,5 mia. kr.

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Aarhus-kollegie nedlægger over 600 værelser

En gæld på 60 millioner til staten. Lejetab for flere millioner. Nu vil man problemerne til livs, lyder det fra bestyrelsen bag Skjoldhøjkollegiet i Aarhus. Frasalg indgår i planerne.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier