MT Højgaard-chef går efter overskudsgrad på mindst 5 pct. hurtigst muligt

Et skuffende kvartalsregnskab skyldes bl.a. forsinkelser på metrobyggeriet i København
Foto: MT Højgaard
Foto: MT Højgaard
AF RITZAU FINANS

Der er atter positive pengestrømme fra driften hos MT Højgaard, hvilket også er en erklæret målsætning for entreprenørkoncernen, der er er ejet af de børsnoterede virksomheder Monberg & Thorsen samt Højgaard Holding.

I årets første tre måneder gav pengestrømme fra driftsaktiviteter et plus på 1 mio. kr. Det var derved en del bedre end det tab på 103 mio. kr., som gjorde sig gældende i samme periode sidste år.

En del af fremgangen hænger sammen med en omsætning, der er steget til 1694 mio. kr. i første kvartal 2017 fra 1488 mio. kr. i det tilsvarende kvartal 2016.

"Når vi omsætter lidt mere, så er det klart, at pengestrømmene fra driften gerne skulle følge med. De andre nøgletal ser vi som meget stabile og fornuftige, og de går i den rigtige retning. Så vi skal bare have bundlinjen til at følge med. Men der har været nogle hurdler i forhold til den del," siger adm. direktør Torben Biilmann.

I første kvartal noterede MT Højgaard et minus på 19 mio. kr. på bundlinjen, og på den måde voksede underskuddet sammenlignet med samme periode året før, hvor der blev tabt 14 mio. kr.

Årsagen til den faldende indtjening hænger ifølge Torben Biilmann sammen med tre forhold.

For det første har der været tilbudsomkostninger på nogle store projekter, som koncernen regner på i øjeblikket.

For det andet har der sammenlignet med sidste års første kvartal været lavere bonitet på noget af den indgående omsætning.

Og for det tredje har MT Højgaard været negativt påvirket af stilstand på den igangværende apteringsentreprise (udførelse af indvendige elementer, red.) med Copenhagen Metro Team (CMT).

"Vi har en fornuftig dialog med CMT om at få løst problemerne, men det er ikke faldet endeligt på plads i første kvartal," siger direktøren.

Ligesom MT Højgaard har en langsigtet målsætning om at have positive pengestrømme fra driften, så sigter entreprenørkoncernen efter at have en overskudsgrad på minimum 5 pct.

Det bliver dog ikke indfriet i 2017, hvor ledelsen håber at ramme en overskudsgrad på omkring 2,5 pct.

"Det er rigtigt, at vi ikke rammer en overskudsgrad på 5 pct. i år. Til gengæld er ambitionen, at vi hurtigst muligt skal komme tilbage til de 5 pct., som vi rent faktisk var i 2015, hvor overskudsgraden lå på 5,4 pct.," fortæller Torben Biilmann.

Blandt andet for at opfylde målsætningen arbejder MT Højgaard ud fra et system, hvor alle sager, der bliver regnet og givet tilbud på, skal sende minimum 5 pct. af omsætningen ned på koncernens bundlinje.

MT Højgaards ordreindgang skuffer i første kvartal

Ingeniørstuderende er vilde med Rambøll

Fem entreprenører dyster om at bygge 30.000 kvm nyt museum

NCC ændrer sin organisation for at blive dygtigere 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også