EjendomsWatch

MT Højgaards ordreindgang skuffer i første kvartal

Entreprenørkoncernen præsenterer røde tal i årets første kvartal og fastholder forventningerne til 2017. Selskabet ser dog positivt på fremtiden og henviser til tykkere ordreborg og sundere projekter.

MT Højgaard havde som ventet underskud i årets første tre måneder, der bød på stigende omsætning men et lidt større underskud målt på driftsindtjeningen. Ordreindgangen har i perioden været lavere end ventet, men ordrebogen er tykkere end i samme periode sidste år, og projekterne er økonomisk sunde, hedder det i selskabets regnskab for første kvartal onsdag.

"Vi oplevede en fin aktivitetsfremgang på tværs af vores virksomheder i årets første kvartal, som dog også blev præget af den ærgerlige stilstand i Cityringen-projektet, der påvirkede vores produktivitet og indtjening negativt. Samtidig arbejdede vi målrettet med at forberede omfattende tilbud på enkelte store fremtidige projekter og i øvrigt imødekomme en stigende efterspørgsel inden for infrastruktur, datacentre, råhusentrepriser og supersygehuse," siger Torben Biilmann, adm. koncerndirektør for MT Højgaard, i en pressemeddelelse.

Entreprenørkoncernen, der er ejet af de børsnoterede virksomheder Monberg & Thorsen samt Højgaard Holding med henholdsvis 46 pct. og 54 pct. af aktierne, havde en samlet omsætning på 1694 mio. kr. mod 1488 mio. kr. i samme periode sidste år.

Driftsunderskuddet voksede til 22 mio. kr. fra et tab på 14 mio. kr. i første kvartal af 2016.

Ordreindgangen i perioden faldt til 1044 mio. kr. fra 1768 mia. kr. i første kvartal sidste år, mens ordrebogen voksede til nu at udgøre 7941 mio. kr. mod 7748 mio. kr. ved udgangen af første kvartal af 2016.

"Aktivitetsniveauet og den tilfredsstillende ordrebeholdning ved første kvartals udgang giver MTH Group et godt udgangspunkt for at skabe lønsom vækst i den kommende tid,", siger Torben Biilmann.

For hele 2017 fastholder MT Højgaard-koncernen forventningerne om en omsætning på 7,2 mia. kr. og et driftsresultatet på 150-200 mio. kr. før særlige poster.

Ejer skruer op for indtjeningen

Mens indtjeningen i MT Højgaard ventes stadig på samme niveau, har Monberg & Thorsen skruet ned for udgifterne og kan derfor regne med en anelse højere indtjening i år.

Det fortæller selskabet, der har en aktiepost på 46 pct. i MT Højgaard som sin eneste driftsaktvitetet, i en opdatering for første kvartal. Monberg & Thorsens driftsudgifter ventes at blive på 4 mio. kr. mod tidligere ventet 7 mio. kr.

Højgaard Holding-koncernen, der ejer de resterende 54 pct. af MT Højgaard, fastholder forventningerne til 2017. Derudover venter Højgaard Holding et "lille positivt resultat" før skat af sine andre aktiviteter. Det fremgår af selskabets regnskab for første kvartal af 2017.

Fem entreprenører dyster om at bygge 30.000 kvm nyt museum

MT Højgaards ejerselskaber beklager fusionsfiasko

Fortsat kølig luft mellem ejere af MT Højgaard

Mere fra EjendomsWatch

Mandagens konkurser fra Statstidende

Firmaer inden for ejendomsservice, byggeri og detailhandel er blandt de i alt 65 konkurser og to forslag til rekonstruktion, som optræder på dagens liste. Endelig er tidligere ejendomshandler Hanne Nørrisgaard ikke længere under rekonstruktion. Listen leveres af Statstidende.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier