EjendomsWatch

MT Højgaard er isoleret set en underskudsforretning

Kun takket være datterselskaberne løber forretningen rundt hos Danmarks næststørste entreprenør. Direktør mener, at virksomhedens turnaround er i gang.

Landets næststørste entreprenørkoncern, MT Højgaard, ville stå med et underskud på 87 mio. kr. i 2016, hvis ikke foretagendet blev holdt økonomisk oppe af sine datterselskaber, der bidrager til at sende den samlede koncern i plus, skriver dagbladet Børsen.

Datterselskabet Enemærke & Petersen leverer således et plus på 87 mio. kr. og er dermed langt forbi koncernoverskuddet på 73 mio. kr., fremgår det.

Adm. direktør Torben Biilmann forklarer over for avisen, at man har haft problemer på enkeltsager, der har påvirket det samlede billede, og at virksomheden har lært af sine fejl.

Adspurgt om den turnaround, han blev ansat til at gennemføre ikke mangler at vise sig, svarer han:

"Det mener jeg ikke er rigtigt. Mange af de ting, vi har gjort og sat i søen, virker rent faktisk. I 2015 leverede vi faktisk en overskudsgrad på 5,4 pct. Vi kom fra minus og gik i en lige linje til 5,4 pct., hvorefter vi blev ramt af de nævnte sager, men dog fik et lille overskud," siger han til avisen, der udpeger MT Højgaards ejerstruktur med to fonde som hovedårsag til problemerne.

MT Højgaard-boss: Vi har snart luget ud i tabsgivende projekter

MT Højgaard: Bedre 2017 i vente efter skidt 2016

Krakket entreprenør genopstår og vil kæmpe mod de store

Storentreprenør ruster sig til nedtur og går efter boligbyggeri 

Mere fra EjendomsWatch

Kampen om at vinde branchens hæder spidser til

EJENDOM2022: Både ejendomsselskaber, udviklere og digitale aktører kæmper om at vinde en af de tre prestigefyldte branchepriser på topmødet Ejendom2022 til november. Se nogle af forslagene til prisvindere her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier