EjendomsWatch

Dansk stjernearkitekt skal bygge stadion i Grønland

Den anerkendte, danske arkitekt Bjarke Ingels' tegnestue BIG skal tegne nyt fodboldstadion i Nuuk.

Foto: BIG

Grønland skal have nyt fodboldstadion, og den verdensberømte, danske arkitekt Bjarke Ingels' tegnestue BIG skal stå bag tegningerne.

Det skriver det grønlandske medie Kalaallit Nunaata Radioa, KNR. 

Det indendørs fodboldstadion skal ligge i den grønlandske hovedstad, Nuuk. Stadionets langside skal bestå af store glaspartier, som skal vende ud mod fjorden, så tilskuerne kan have glæde af udsigten. 

Bjarke Ingels har ifølge KNR store forventninger til det kommende fodboldstadion, som i fremtiden skal blive et samlingspunkt for indbyggerne i Nuuk. 

"Tanken er simpelthen at gøre det her sted til et nyt kommercielt og kulturelt centrum i Nuuk," siger Bjarke Ingels ifølge KNR.

Foto: BIG
Foto: BIG
 

Bjarke Ingels er uddannet fra Kunstakademiets Arkitektskole i København i 1999. Han står bag arkitektfirmaet Bjarke Ingels Group, hvor han i dag er arkitekt og kreativ direktør. 

Internationalt er der rift om den danske arkitekt og blandt hans mest ikoniske bygninger er VM Bjerget, som stod færdigt i Ørestaden i 2008.

Byggeriet indebærer et stort parkeringshus med lejligheder på toppen. Det blev samme år kåret som verdens bedste boligbyggeri på World Architecture Festival i Barcelona. 

Gennem sin karriere har Bjarke Ingels vundet en lang række priser for sin arkitektur, herunder blandt andet Kronprinseparrets Kulturpris i 2011 og Nykredits Architecture Prize i 2002.

Bjarke Ingels skal tegne nyt vartegn i Amsterdam

BIG skal tegne Googles nye hovedkvarter i London

Bjarke Ingels: Danmarks brand bliver værre og værre

Mere fra EjendomsWatch

Nye kræfter polstrer investeringsplatform til udlandseventyr

Nyt ejerskab hos digital investeringsplatform vil fordoble volumen og føre konceptet ud over Danmarks grænser. Tidligere Børsen-direktør skal booste kommerciel strategi og være med til at vise, "at The Many ikke bare er en god idé, men også kan blive en forretningsmæssig succes," som han siger til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier