EjendomsWatch

Bjarke Ingels skal tegne nyt vartegn i Amsterdam

I et kapløb mellem fire finalister har bystyret i Amsterdam udvalgt et vinderprojekt, som BIG - Bjarke Ingels Group har slået streger til.

Foto: PR

Det verdensberømte arkitektfirma Bjarke Ingels Group meddeler, at det sammen med Barcode Architects har vundet opgaven med at tegne en spektakulær, 46.000 etagemeter bolig- og kontorbygning i Amsterdam, der omgivet af vand skal binde byens nye boligområder sammen med den historiske bykerne.

Det er projektudviklerne Vorm og Besix, der tirsdag i kapløb med tre andre finalister er blevet kåret som vinder af projektet, som bystyret i Amsterdam har indbudt til, fremgår det.

"Vores Sluishuis er tænkt som en boligblok i Amsterdam centrum, der flyder på IJ-floden, komplet med alle aspekter af byens liv," udtaler BIG-grundlægger Bjarke Ingels i en pressemeddelelse.

Ingen økonomiske detaljer fremgår.

Bygningen, der i sin konstruktion vil knæle ned mod byens publikum og invitere til et panoramakig ud over Amsterdam, skal bestå af 380 lejligheder, 4000 kvm kontorer og 240 underjordiske p-pladser samt 30 anløbspladser til husbåde.

Video: Bjarke Ingels står bag Skives store udviklingsplaner

Dansk stjernearkitekt fordobler millionoverskuddet

Fransk stjernearkitekt: Danske arkitekter er verdens bedste

Mere fra EjendomsWatch

Klumme: Fair eller forkastelige huslejestigninger?

Lejerne har haft fordel af, at deres disponible indkomst er steget mere end nettoprisindekset hvert år fra 2016-2021. I år er fordelen så forsvundet. Men er det rimeligt med en ad hoc-suspendering af kontraktvilkårene, spørger rådgivere fra Colliers i denne klumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier