EjendomsWatch

Bjarke Ingels skal tegne nyt vartegn i Amsterdam

I et kapløb mellem fire finalister har bystyret i Amsterdam udvalgt et vinderprojekt, som BIG - Bjarke Ingels Group har slået streger til.

Foto: PR

Det verdensberømte arkitektfirma Bjarke Ingels Group meddeler, at det sammen med Barcode Architects har vundet opgaven med at tegne en spektakulær, 46.000 etagemeter bolig- og kontorbygning i Amsterdam, der omgivet af vand skal binde byens nye boligområder sammen med den historiske bykerne.

Det er projektudviklerne Vorm og Besix, der tirsdag i kapløb med tre andre finalister er blevet kåret som vinder af projektet, som bystyret i Amsterdam har indbudt til, fremgår det.

"Vores Sluishuis er tænkt som en boligblok i Amsterdam centrum, der flyder på IJ-floden, komplet med alle aspekter af byens liv," udtaler BIG-grundlægger Bjarke Ingels i en pressemeddelelse.

Ingen økonomiske detaljer fremgår.

Bygningen, der i sin konstruktion vil knæle ned mod byens publikum og invitere til et panoramakig ud over Amsterdam, skal bestå af 380 lejligheder, 4000 kvm kontorer og 240 underjordiske p-pladser samt 30 anløbspladser til husbåde.

Video: Bjarke Ingels står bag Skives store udviklingsplaner

Dansk stjernearkitekt fordobler millionoverskuddet

Fransk stjernearkitekt: Danske arkitekter er verdens bedste

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 4: Flyvende udskiftning

Der blev i den forgangne uge både taget afsked og budt velkommen i de højere luftlag hos en håndfuld større danske ejendomsaktører. Hos DSB måtte en overrasket chefveteran eksempelvis for første gang i sit liv prøve, hvordan det er at være arbejdsløs.

Danske Mipim-deltagere glæder sig til igen at netværke

MIPIM 2022: Europas største ejendomsesse, Mipim, vender tilbage til marts, og mange i branchen ser frem til at mødes efter en længere corona-pause. "Det er voldsomt effektivt," siger Exometric-topchef om en af årsagerne til den store interesse. Også Elf Development og Carlsberg Byen er topklar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier