EjendomsWatch

BIG skal tegne Googles nye hovedkvarter i London

De danske arkitekter har fået til opgave at designe udvidelsen af it-gigantens nye hovedsæde i udkanten af det centrale London.

Foto: Ritzau Scanpix/Tobias Nicolai

Den amerikanske data- og techkæmpe Google har valgt danske Bjarke Ingels Group (BIG) til sammen med britiske Heatherwick Studios at skulle tegne en ny bygning ved sit nye hovedkvarter i London.

Det oplyser man i en meddelelse tirsdag aften.

Selskabets King’s Cross-campus bliver et kompleks med hele tre bygninger, og den nye kontorplads med dansk islæt bliver ti etager høj.

Komplekset vil med tiden optage cirka 60.000 kvm i alt.

"Opgaven med at give Google et nyt hjem ved Kings Cross har været ekstraordinær lige fra begyndelsen. I stedet for at bruge en universel stil fra Googles bygninger i Storbritannien og i USA har vi forsøgt at skabe noget interessant, der passer til størrelsen og omgivelserne ved Kings Cross. Det er startup-garagen i Silicon Valley, som møder Londons togstationer i en bygning, hvor klarhed og excentricitet mødes, og hvor innovation forankres i arv," udtaler de to tegnestuer i den fælles meddelelse.

Det britiske campus er det første, som Google selv ejer helt og helt selv har designet uden for USA.

Med det nye campus vil Google kunne huse 7.000 medarbejdere på stedet.

Over for Watch Medier ønskede BIG ikke tirsdag aften at uddybe meddelelsen.

Mere fra EjendomsWatch

Her er de seneste tinglyste ejendomshandler

Salget af erhvervsejendom i Gentofte er blandt de største på dagens liste med 20 handler. Listen bringes i samarbejde med dataplatformen Resights og omfatter seneste tinglyste ejendomshandler i Danmark på over 10 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier