Dansk arkitektfirma vinder stor opgave i Kina

Det internationalt orienterede danske arkitektfirma har specialiseret sig i biblioteksbyggerier og skal designe et bibliotek i Shanghai. Stor fremgang for danske arkitekters aktiviteter i udlandet.
Foto: Schmidt Hammer Lassen
Foto: Schmidt Hammer Lassen

Schmidt Hammer Lassen har vundet en international konkurrence om design af det nye bibliotek i Shanghai, skriver arkitektfirmaet på sin hjemmeside. Det 110.000 kvm store bibliotek forventes afsluttet og klar til at åbne for offentligheden i 2020.

"Dette bibliotek er et led i rækken af biblioteker, som vi har designet. Vi er oppe på 14 biblioteker i dag. Vi startede med Det Kongelige Bibliotek , og herefter har der været en perlerække af store biblioteker rundt omkring i verden," siger partner Morten Schmidt til Børsen.

De danske arkitektvirksomheder har en eksport og omsætning fra udenlandske datterselskaber på ca. 1,1 mia. kr. Branchens totalomsætning ligger på ca. 6 mia. kr. Det fremgår af data fra Danske Arkitektvirksomheder .

Branchen har mere end fordoblet eksporten inden for de seneste fire år, så aktiviteten på de udenlandske markeder er i markant større fremgang end den hjemlige aktivitet.

Danske arkitekter bag boligbyggeri i Wien

Manglende vækst skuffer hos Schmidt Hammer Lassen

Bjarke Ingels skal tegne nyt vartegn i Amsterdam

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også