EjendomsWatch

Dansk arkitektfirma vinder stor opgave i Kina

Det internationalt orienterede danske arkitektfirma har specialiseret sig i biblioteksbyggerier og skal designe et bibliotek i Shanghai. Stor fremgang for danske arkitekters aktiviteter i udlandet.

Foto: Schmidt Hammer Lassen

Schmidt Hammer Lassen har vundet en international konkurrence om design af det nye bibliotek i Shanghai, skriver arkitektfirmaet på sin hjemmeside. Det 110.000 kvm store bibliotek forventes afsluttet og klar til at åbne for offentligheden i 2020.

"Dette bibliotek er et led i rækken af biblioteker, som vi har designet. Vi er oppe på 14 biblioteker i dag. Vi startede med Det Kongelige Bibliotek , og herefter har der været en perlerække af store biblioteker rundt omkring i verden," siger partner Morten Schmidt til Børsen.

De danske arkitektvirksomheder har en eksport og omsætning fra udenlandske datterselskaber på ca. 1,1 mia. kr. Branchens totalomsætning ligger på ca. 6 mia. kr. Det fremgår af data fra Danske Arkitektvirksomheder .

Branchen har mere end fordoblet eksporten inden for de seneste fire år, så aktiviteten på de udenlandske markeder er i markant større fremgang end den hjemlige aktivitet.

Danske arkitekter bag boligbyggeri i Wien

Manglende vækst skuffer hos Schmidt Hammer Lassen

Bjarke Ingels skal tegne nyt vartegn i Amsterdam

Mere fra EjendomsWatch

Ejendomsadvokater på spil i endnu en fond: Far og søn lavede millionaftaler

FINGRENE I FONDSMIDLER: To advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner fra fond, siden faren blev bestyrelsesformand i 2017. Sønnen har fået ansvaret for et stort ejendomsprojekt, mens faren har tjent en million på at investere fondens penge. Honorarer kan være i strid med loven såvel som de advokatetiske regler.

Briefing uge 3: Nye lejekammerater

Af nød eller ej, vælger flere og flere virksomheder at sælge deres ejendomme og blive lejere. Det frigør penge, der kan bruges på kerneopgaven. I denne uge skabte Parken opstandelse med nyheden om, at professionelle investorer måske overtager nationalarenaen.

Bach Gruppen får en lang næse hos medievagthund

Viborg-entreprenøren, der har flere sager om byggesjusk på samvittigheden, har indbragt flere medier til Pressenævnet på grund af deres omtale af en politianmeldelse. Nævnet finder imidlertid ikke grundlag for kritik.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier