Briefing uge 49: Gang i svingdøren

Er det upassende at undersøge, hvorfor en direktør stopper? Åbenbart, hvis man spørger de forkerte. Ugens overflyvning, Briefing, er klar.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

I en branche, der agerer professionelt i det fleste sammenhænge, er det påfaldende som samme egenskab ofte mangler, når det handler om udskiftninger på chefgangene.

I ugens løb blev det til et par stykker, og de udgør afsættet for denne uges Briefing.

En af dem, der sagde farvel, var finansdirektøren i MT Højgaard Holding, Martin Solberg. Med dags varsel og ledsaget af den sædvanlige, udglattende formulering om, at det er sket efter eget ønske. Men på hvis initiativ? Og hvad er baggrunden? Virksomheden var fredag ikke videre meddelsom.

Hvorfor må offentligheden og virksomhedens aktionærer ikke få at vide, hvis bestyrelsen har fundet tiden rigtig til en udskiftning og i givet fald hvorfor? Eller i det mindste få en forklaring fra hovedpersonen selv?

I bedste sovjetstil er alle spor efter Martin Solberg straks fjernet fra MT Højgaard Holdings hjemmeside.

Vranten de Linde

En anden, der absolut heller ikke bryder sig om at blive spurgt til en direktørudskiftning efter kun få måneder, er den aarhusianske ejendomsudvikler Mogens de Linde. Lige så gerne virksomheden slår på tromme for sine nænsomme restaureringer af historiske bygninger, lige så vredladen bliver de Linde, når EjendomsWatch interesserer sig for, at hans virksomhed igen skifter direktør.

”Vi vil ikke kommentere noget af det, der vedrører os med jer. Jeg synes, I har en negativ vinkel,” lød det fra den 71-årige stifter og bestyrelsesformand.

Han kan med fordel slå følgeskab med ejendomsdirektøren i Rema 1000, Stephan Sørensen, der i lighed med selskabets pressechef heller ikke har meget tilovers for nærværende medie.

Et syn, der næppe er ændret med denne ugens relevante afsløringer af dobbeltroller og sammenblandinger med Rema 1000, som EjendomsWatch og DetailWatch har bragt i serien Rema-direktør i Dobbeltrolle.

Nye ministre om hjørnet?

Svingdøren ser også ud til at skulle rotere i nær fremtid, når en ny og bredere regering sender en række af de nuværende fungerende ministre ud i vinterkulden.

Talerøret Ejendomdanmark efterlyser nye toner i boligpolitikken, som man håber igen kan blive langsigtet i stedet for at bygge videre på de sidste fire års ideologiske kampplads, og udvikleren AG Gruppen opfordrer omvendt til at bygge videre med en særskilt boligministerium.

Med mulig ny minister i front kan ministeriet passende se nærmere på tilsynet med de almene boligforeninger. I ugens løb blev det til endnu en politisag med undertoner af svindel hos AAB, hvor direktøren i øvrigt også for nylig røg ud – uden nærmere forklaring.

Lader sig ikke presse

Julen nærmer sig, og dermed også EjendomsWatchs traditionsrige juleserie. Her har både AKF-direktør Ino Dimsits og Nordstern-direktør Jesper Henkel sat ord på udsigterne til 2023, som næppe bliver et år at råbe hurra for.

Hurrahistorier kan man læse mange andre steder, men ingen kan presse EjendomsWatch til at undlade at bringe ubekvemme historier.

Tilskyndelsen bliver ikke mindre af en mail, redaktionen modtog fredag. Heri kalder afsenderen det på tide, at Rema 1000-konstruktionen og en ejendomsdirektør med to kasketter bliver kulegravet. ”De er berygtet i branchen,” lyder det.

Tip til gode historier eller nyt om interessante navne kan som altid sendes til mail@ejendomswatch.dk.

Tilbage er kun at ønske rigtig god weekend.

Briefing uge 48: Købmændenes klub

Briefing uge 47: Den svære afsked

Briefing uge 46: Med- og modvind over landegrænser

Briefing uge 45: Drevne aktører med stamina

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også