EjendomsWatch

København giver grønt lys for containerboliger til studerende

Københavns teknik- og miljøborgmester har bedt sin forvaltning bane vejen for midlertidige containerboliger. Projektudvikler kan have de første boliger klar til november.

Foto: PR

Morten Kabell  (EL), teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune, har bedt sin forvaltning åbne sluserne for midlertidige containerboliger i hovedstaden, skriver Politiken. Nu hvor projektet har fået grønt lys, kan de forskellige aktører, der er interesserede i opgaven, se frem til svar på byggeansøgninger.

Frederik Noltenius Busck, der er medstifter af firmaet CPH Village, er blandt dem, der venter i spænding. Han fortæller, at CPH Village kan gå i gang med byggeriet, så snart de får en godkendelse fra forvaltningen. Det betyder, at der kan flytte 15-20 unge ind allerede 1. november. I februar 2018 vil der stå en færdig containerby med 175 boliger på Refshaleøen, hvis alt går efter hans planer.

"Vi vil bygge 2000 studieboliger i København inden år 2020," siger Frederik Noltenius Busck til Politiken.

Prisen skal være på maksimalt 4000 kr. om måneden for en lejlighed i en container, hvor man har eget køkken, men deler bad og toilet med sin nabo. Containerne skal kunne rykkes til nye bydele.

Udviklere dropper fundamentet på studieboliger

Pensiondanmark skærper kampen om at huse studerende

Ejendomsforeningen advarer mod permanente containerboliger

Mere fra EjendomsWatch

Birch-koncernen halverer resultatet trods rekordomsætning: "Vi har investeret"

Silkeborg-udvikleren René Birchs koncern leverer vækst på omsætning, egenkapital og medarbejderstab, men resultatet halter efter. Ledelsen er dog tilfreds – selvom man havde forventet et årsresultat, der var dobbelt så stort. "Vi har vækstet til et niveau, som vi vil ligge stabilt på i årene, der kommer," siger partner til EjendomsWatch. (Opdateret)

Briefing uge 42: Regnskabsgymnastik for begyndere

Nogle gange er regnskaber så ugennemskuelige, at selv sensationshungrende journalister må klø sig i skægget. Og nogle gange er en personkredsen i ejendomshandel så speget, at långiverne siger fra. Selvom mange er på efterårsferie, så var der godt gang i kedlerne på EjendomsWatch. Læs gennemgangen af ugen, der gik.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier