København giver grønt lys for containerboliger til studerende

Københavns teknik- og miljøborgmester har bedt sin forvaltning bane vejen for midlertidige containerboliger. Projektudvikler kan have de første boliger klar til november.
Foto: PR
Foto: PR

Morten Kabell  (EL), teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune, har bedt sin forvaltning åbne sluserne for midlertidige containerboliger i hovedstaden, skriver Politiken. Nu hvor projektet har fået grønt lys, kan de forskellige aktører, der er interesserede i opgaven, se frem til svar på byggeansøgninger.

Frederik Noltenius Busck, der er medstifter af firmaet CPH Village, er blandt dem, der venter i spænding. Han fortæller, at CPH Village kan gå i gang med byggeriet, så snart de får en godkendelse fra forvaltningen. Det betyder, at der kan flytte 15-20 unge ind allerede 1. november. I februar 2018 vil der stå en færdig containerby med 175 boliger på Refshaleøen, hvis alt går efter hans planer.

"Vi vil bygge 2000 studieboliger i København inden år 2020," siger Frederik Noltenius Busck til Politiken.

Prisen skal være på maksimalt 4000 kr. om måneden for en lejlighed i en container, hvor man har eget køkken, men deler bad og toilet med sin nabo. Containerne skal kunne rykkes til nye bydele.

Udviklere dropper fundamentet på studieboliger

Pensiondanmark skærper kampen om at huse studerende

Ejendomsforeningen advarer mod permanente containerboliger

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også