PFA investerer over 1 mia. kr. i fire nye kollegier

Odense, Aalborg, Aarhus og København bliver hjemsted for nye boliger til over 1000 studerende. Det første vil stå klar i 2020 i Odense.
Sådan vil det kommende PFA-kollegie i Odense tage sig ud. | Foto: PR-visualisering
Sådan vil det kommende PFA-kollegie i Odense tage sig ud. | Foto: PR-visualisering

Gennem navnet PFA Kollegiet får landets største kommercielle pensionsselskab sit navn solidt plantet blandt studerende i landets fire største byer.

Med en samlet investering på over 1 mia. kr. vil PFA nemlig opføre fire nye kollegier, der skal kunne huse over 1000 studerende tilsammen.

"Vi har i PFA haft stor fordel af den udvikling, som Danmark har gennemgået de sidste 100 år med baggrund i et højt uddannelsesniveau, og derfor giver vi gerne et bidrag til, at den udvikling kan fortsætte. Med PFA-Kollegierne ønsker vi at skabe moderne og attraktive studieboliger, der imødekommer den boligmangel, som mange studerende oplever," siger Allan Polack, koncernchef i PFA, i en pressemeddelelse.

De fire kollegier vil efter planen senest stå færdige i 2022. Odense bliver den første by med et nyt kollegie, der forventes at stå indflytningsklart i begyndelsen af 2020, fremgår det. På et pressemøde i Odense torsdag middag vil planerne blive nærmere præsenteret.

Fællesskab i fokus

Arkitektfirmaet Arkitema Architects har i samarbejde med PFA udviklet konceptet for de kommende kollegier. Her lægger man vægt på at skabe dynamiske og attraktive studieboliger med udgangspunktet i moderne og socialt bæredygtige fællesskaber.

"I mange år har tendensen været at bygge individuelt orienterede studieboliger. Den tendens bryder PFA-kollegierne med og sætter i stedet fokus på at styrke fællesskabet. De studerende får eget værelse med bad, men ellers er det fællesarealerne, der er i fokus, såsom fælleskøkkener, moderne studiepladser og fællesrum, som lever op til den måde, de unge studerer og er sammen på i dag,” siger Dorthe Keis, partner i Arkitema Architects, i meddelelsen.

Minister: Godt miljø gør glad og klog

Opførelsen af de fire kollegier glæder både Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel (S) samt uddannelses- og forskningsministeren:

"At bo sammen med andre studerende i gode rammer bidrager til et godt studiemiljø, der både gør glad og gør klog. Antallet af optagne på de videregående uddannelser er steget markant siden 2009, hvilket desværre giver mangel på studieboliger i de store studiebyer. Derfor er det vigtigt, at også private aktører, som PFA, viser samfundssind og bidrager til en positiv udvikling med at øge udbuddet af studieboliger," siger Søren Pind (V), uddannelses- og forskningsminister, i meddelelsen.

Ambitionen er, at kollegierne skal opnå en DGNB-certificering, der stiller krav til byggeri og indretning i forhold til bæredygtighed.

PFA's koncernchef Allan Polack sender over 1 mia. kr. efter kollegier i fire af landets største byer. Foto: PR | Foto: PR
PFA's koncernchef Allan Polack sender over 1 mia. kr. efter kollegier i fire af landets største byer. Foto: PR | Foto: PR

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også