MT Højgaard færdiggør stort svensk projekt

Omfattende opgave med flere broer er afleveret til den svenske stat. Projektet er udviklet i samarbejde med en endnu større entreprenørkoncern, og de to parter har mere på vej i Sveriges næststørste by.
Foto: PR
Foto: PR

I svenske Göteborg har MT Højgaard, i et joint venture med Skanska, afleveret Södra Marieholmsbron til projektets bygherre, Trafikverket. Det skriver MT Højgaard i en meddelelse.

De to partnere har siden 2014 arbejdet med projektet. Det dækker over en kombination af stål- og betonbroer, der strækker sig over 1,5 km og går over Göta älv, motorvej E45 og et fredet naturområde med en mindre å.

"Vi er rigtig glade for at kunne aflevere et markant byggeri til Trafikverket. Der er åbnet for togtrafikken i etaper, og alle frister for ibrugtagningen er overholdt. Vi har visualiseret den bevægelige bro i 3D-computermodel, inden vi byggede den, og det har givet et rigtig godt overblik over både montagen og den færdige konstruktion. Broen gør det muligt næsten at tredoble jernbanetrafikken på strækningen, og de nye gang- og cykelbroer giver en væsentlig bedre forbindelse mellem Gamlestaden og den nye bydel Tingstad på Hisingen," siger seniorproduktionschef Martin Cederholm.

Den største bro er en svingbro, der krydser floden Göta älv. Broen er 72 meter lang og består af en jernbanebro med cykel- og gangsti. Her har MT Højgaard produceret og installeret stålbroen, mens Skanska har udført beton- og markarbejdet.

Opførelsen af broen er en del af den samlede udvikling af Göteborg Stad, og et par kilometer sydvest for Södra Marieholmsbron er MT Højgaard og Skanska desuden i gang med at opføre Hisingsbron, som skal stå færdig i 2021.

MT Højgaard vinder totalentreprise på 590 mio. kr. til sjællandsk byprojekt

Deas overtager drift af MT Højgaard-ejendomme

MT Højgaard-selskab vinder opgave til små 400 mio. kr.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også