EjendomsWatch

MT Højgaard-chef ser afslappet på rivals vokseværk

Trods underskud i 2016 har den tyske entreprenørkoncern Züblin store ambitioner, men MT Højgaards topchef tager udfordringen med ro.

Mens MT Højgaard har oplevet en nedgang i omsætningen på 30 pct. siden 2012, har tyske Züblin mere en fordoblet toplinjen i samme periode, skriver Børsen.

I absolutte tal er MT Højgaard dog stadig storebror med en omsætning i 2016 på 6,5 mia. kr., mens Züblin nåede op på 1,3 mia. kr. og med tab på bundlinjen. Selskabets bestyrelsesformand Jens-Henrik Nicolaisen forsikrer dog, at ambitionen er at vinde de helt store entreprenøropgaver, f.eks. Femern-forbindelsen.

Tabsgivende projekter giver Züblin røde tal på bundlinjen

Ifølge MT Højgaard-topchef Torben Biilmann er forklaring på det danske selskabs omsætningstilbagegang, at man ikke længere bygger vindmøllefundamenter på havet, der tidligere var et vigtigt forretningsområde. Han afviser, at det ærgrer ham, at Züblin er nået op på en tredjedel af MT Højgaards:

"God og sund konkurrence er altid godt. Hvis du ser på danske marked, der er på ca. 200 mia. kr., så betyder det ikke noget for vores position, at en ny spiller tager 2 mia. kr.," siger Torben Billmann til Børsen.

MT Højgaard vinder skolebyggeri til over 200 mio. kr.

MT Højgaard-chef går efter overskudsgrad på mindst 5 pct. hurtigst muligt

MT Højgaards ordreindgang skuffer i første kvartal 

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier