EjendomsWatch

MT Højgaard-selskab vinder opgave til små 400 mio. kr.

Enemærke & Petersen, der indgår i MT Højgaard, er af boligselskabet FSB udpeget som vinder af en større renoveringsopgave. En drømmeordre, siger direktør. (Opdateret)

Foto: PR

(Artikel opdateret 9. juni kl. 9 med kommentar fra Enemærke & Petersen.)

Enemærke & Petersen, som er et datterselskab i MT Højgaard-gruppen, er af boligselskabet FSB udpeget som vinder af hovedentreprisen til en værdi af 390 mio. kr. på renoveringen af Lundevænget nær Ryparken i København.

Lundevænget har i alt 475 boliger, fortrinsvis 2-værelses lejligheder, som er fordelt på 14 forskellige blokke. Bebyggelsen administreres af boligselskabet FSB, og helhedsplanen for området er skabt af Rambøll, som har leveret både arkitekt- og ingeniørydelser.

"Vi plejer at sige, at renovering af almene boliger er vores hjerteblod. Så Lundevænget er lidt af en drømmeordre for Enemærke & Petersen, da projektet kombinerer vores renoveringsfaglighed med vores sociale og dialogprægede tilgang til byggeprocessen," siger Henrik Mielke, adm. direktør i Enemærke & Petersen, i en særskilt pressemeddelelse.

Efter dagens tildeling indledes nu en "standstill"-periode efterfulgt af de afsluttende kontraktforhandlinger.

"Opgaven vil have positiv virkning på MT Højgaard-gruppens omsætning og resultat for 2017 og frem, men giver ikke anledning til at ændre de tidligere offentliggjorte udmeldinger til den økonomiske udvikling for 2017," fremgår det af en meddelelse fra selskabet.

MT Højgaard ejes med 46 pct. af Monberg & Thorsen, mens Højgaard Holding ejer de resterende 54 pct.

MT Højgaard-chef ser afslappet på rivals vokseværk

Udbudsregler forsinker ordrerne hos Enemærke & Petersen

MT Højgaard-chef går efter overskudsgrad på mindst 5 pct. hurtigst muligt

MT Højgaard vinder skolebyggeri til over 200 mio. kr.

Forsiden lige nu

Projektudbyder runder 160 mio. kr. i handler med Jem & Fix-ejendomme

Gennem 13 selskaber har den aarhusianske projektudbyder Blue Capital solgt ejendomme til Jem & Fix-kæden for 160 mio. kr. Selskabet køber aldrig projekter for egen regning, og den adm. direktør siger i et interview til EjendomsWatch, at netop den forretningsmodel forklarer en stor del af selskabets fremgang.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Nedenfor bringes en oversigt over de vigtigste historier i den forløbne uge, hvor endnu en milliardhandel blev en realitet, da Dades solgte Codanhuset i København, finske Capman købte Grundtvigs Hus, TK-direktør Frede Clausens afgang fik en dato og hotelkæden Radisson i et interview med EjendomsWatch fortalte om sine danske ambitioner.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier